Halka arz takvimi 2023! Halka arz edilecek hisseler belli oldu!

Son 2 yıldır yatırımcının gözdesi olan halka arzlar devam ediyor. Nisan ayında halka arz edilecek hisseler belli oldu. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)’ndan onay olan iki şirket daha halka arz olacak. Yatırımcının gözü kulağı halka arzların talep toplana tarihlerine çevrildi. Peki, Yeni halka arz hisseler hangileri? Hangi hisseler halka arz edilecek? 2023 halka arz takvimi!

Halka arz takvimi 2023! Halka arz edilecek hisseler belli oldu!

2023 nisan ayı halka arzları belli oldu. İki şirket daha Borsa İstanbul’da yer almak için SPK’ya başvuru yapmış, halka arzı onaylanmıştı. Yatırımcı yeni halka arzları beklerken, şirketler talep toplama tarihlerini ve hisse fiyatlarını açıkladı.

YENİ HALKA ARZ HİSSELER HANGİLERİ?

Sermaye Piyasası Kurulu Koza Polyester ve CVK Maden'in halka arzını onayladı. Koza Polyester ve CVK Maden nisan ayında talep toplayacak.

KOZA POLYESTER HALKA ARZ İÇİN TALEP TOPLAYACAK

Geçen hafta yayınlanan SPK haftalık bültenindeki karara göre, Koza Polyester'in mevcut 193 milyon TL olan sermayesinin 216 milyon 160 bin TL'ye bedelli artırımı sırasında oluşan 23,16 milyon TL pay ile mevcut ortaklardan Sait Akınal'a ait 10 milyon 615 bin TL ve Suat Akınal'a ait 10 milyon 615 bin TL nominal değerli B grubu payların satışı gerçekleştirilecek. 1 TL nominal değerli paylar 24,50 TL sabit fiyat üzerinden satışa sunulacak.

CVK MADEN NİSAN AYINDA HALKA ARZ EDİLECEK

SPK haftalık bülteninde yer alan bir diğer halka arz kararına göre, CVK Maden'in mevcut 35 milyon TL olan sermayesinin 42 milyon TL'ye bedelli artırımı sırasında oluşan 7 milyon TL pay ile mevcut ortaklardan Begüm Çevik'e ait 1,4 milyon TL nominal değerli B grubu payların satışı gerçekleştirilecek.

1 TL nominal değerli paylar 105 TL sabit fiyat üzerinden satışa sunulacak.