Halkın su ihtiyacını karşılıyordu! Bu barajda 15 günlük su kaldı

Sivas’ta yer alan ve Sivas halkının su ihtiyaçlarını karşılayan 4 Eylül Barajı’nda 15-20 gün idare edecek kadar su kaldığı bildirildi.

Halkın su ihtiyacını karşılıyordu! Bu barajda 15 günlük su kaldı

Sivas merkezde yer alan 4 Eylül Barajı’nda var olan suyun epey azalarak büyük tehlike altında olduğu açıklandı. Hafik’te yer alan Pusat Özen Barajı’ndan takviye için başlatılan isale hattı çalışmaları hız kazandı. 

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin Yaklaşık 15-20 günlük bir su olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: Tavra Deresi ve barajdan alınan suyla şehrin su ihtiyacını karşılıyoruz. DSİ Genel Müdürlüğü tarafından ihale edilen çalışma Bölge Müdürlüğü kontrolünde yürütülüyor ama bizim ekiplerimiz de tüm çalışma saatlerinde sahada gerekli yardımda bulunmaya gayret ediyor."

Takviye alınan Pusat Barajı’nda bir sorun olmadığını belirten Başkan Bilgin:” DSİ'den aldığımız bilgilere göre Pusat Barajı'nda bir sorun görünmüyor ama bu uzun vadede de sorun olmayacağı anlamına gelmiyor. Şimdilik kısa vadede Pusat Barajı'ndan gelecek suyla ilimizin su sıkıntısını çözeceğiz" ifadelerini kullandı.