Meryem Uzerli'den alkışlanacak hareket

Sanatçı ve sosyal yardım gönüllüsü Haluk Levent, oyuncu Meryem Uzerli'nin Kovan filminden elde edilen tüm geliri AHBAP'a bağışlayacağını açıkladı. Haluk Levent daha önce filme destek vermişti.

Meryem Uzerli'den alkışlanacak hareket

Artvin'in vahşi doğasıyla mücadele ederken, kasabada kendine bir kimlik edinme mücadelesi veren gurbetçi bir kadının hikayesinin anlatıldığı Kovan filmi, gişeden elde edilen geliri AHBAP'a bağışlayacak. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Haluk Levent, Twitter adresinden haberi şu paylaşımla duyurdu:

"Ahbap Derneği olarak teşekkür ediyoruz! Umarım ben de galanızda bulunurum."

Meryem Uzerli'den alkışlanacak hareket - Resim : 1Kovan galası 22 Ekim'de

Eylem Kaftan'ın yönettiği ilk uzun metrajlı sinema filmi olan Kovan, İstanbul galasını 22 Ekim 2019 Salı günü saat 21.30'da Uluslararası Boğaziçi Film Festivali'nde yapacak.

Ödül üstüne ödül aldı

Adana Altın Koza Film Festivali'ne katılan Kovan filmi, Antalya Film Forum 2018 Mojo FX Work in Progress ödülü, Bosphorous Film Lab Postproduksiyon ödülü, Türk-Alman Ortak Yapım Fonu Medianboard ve Saraybosna Film Festivali'nde Cinelik'te finalist olma başarısı gösterdi.

Kovan filmi konusu

İnsan ve doğa ilişkisi üzerine yapılan en özgün filmlerden olan Kovan Kovan filmi, anaerkil bir dünyası olan arıların dünyasında kendine bir varlık edinmeye çalışan arıcı Ayşe'nin, Artvin'in vahşi doğasıyla mücadele ederken, kasabada kendine bir kimlik edinme mücadelesin, sinema perdesine yansıtıyor. Almanya'da gelen arıcı Ayşe'yi, ünlü oyuncu Meryem Uzerli canlandırdı.

Meryem Uzerli / Gurbetçi Ayşe

Kovan'da, gurbetçi Ayşe'yi canlandıran Meryem Uzerli'nin yanı sıra Kadın dizisinin Arif karakteriyle tanınan Feyyaz Duman ve birçok ödüllü filmde yer alan Hakan Karsak da sinemaseverlerle buluşuyor. Kovan'da ayrıca Burcu Salihoğlu, Sennur Nogaylar ve Dizem Kaftan filmin kadrosuna yer alıyor.

Arılar ekibe saldırdı

Meryem Uzerli, arı korkusunu yenebilmek için çekimlerden aylar önce özel çalışmalara başladı. Hakan Karsak ise Kafkas arıcılarını içerden gözlemleyip, bir süre onlar gibi hayat sürdü. Feyyaz Duman da Artvin'li doğa görevlisi rolüne hazırlanmak için doğa görevlileriyle vakit geçirmenin yanı sıra Kafkas dansları dersleri aldı. Film esnasında oyuncular arılar tarafından sıkça saldırıya uğradıkları için zor anlar yaşadılar. Arılarla olan sahnelerin çekimlerinde, ekibin yanında arı uzmanları, sağlık görevlileri ve veteriner de bulunduruldu.