Hamas, Gazze'deki ateşkes için saat verdi

İsrail'in ateşkese onay verdiği iddiasının ardından Hamas'tan da açıklama geldi. Hamas, Gazze'de ateşkesin ''24 ila 48 saat içinde'' mümkün olabileceğini söyledi.

Hamas, Gazze'deki ateşkes için saat verdi

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları 149. günde de devam ederken bir yandan da ateşkes görüşmeleri sürüyor. ABD, Katar ve Mısır arabuluculuğunda süren ateşkes görüşmelerine dair dün umut verici bir haber geldi. ABD'li bir yetkili, İsrail’in bölgede 6 hafta sürecek bir ateşkesi kabul ettiğini öne sürdü. 

''Şimdi de Hamas'ın ateşkesi kabul etmesi gerekiyor'' diyen yetkiliye cevap gecikmedi. Hamas, İsrail'in talepleri kabul etmesi durumunda Gazze'de ateşkesin ''24 ila 48 saat içinde'' mümkün olabileceğini söyledi. İsmi açıklanmayan bir üst düzey Hamas yetkilisi açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

''İsrail, yerlerinden edilmiş Filistinlilerin kuzey Gazze'ye geri gönderilmesi ve insani yardımın arttırılması da dahil olmak üzere Hamas'ın taleplerini kabul ederse, bu önümüzdeki 24 ila 48 saat içinde bir ateşkes anlaşmasının önünü açacaktır.''