Hamas, İsrail istihbaratını ayakta uyuttu! İsrail medyası 18 aydır kandırılan İsrail istihbaratını yazdı

İsrail'de İbranice yayın yapan Walla internet sitesi, İsrail istihbaratının 18 ay boyunca kandırıldığını yazdı. İnternet sitesi, Hamas'ın eğitim videolarını kasıtlı olarak yayınlayarak ve profesyonellikten uzak tatbikatlar yaparak, 7 Ekim'deki Aksa Tufanı operasyonu öncesinde İsrail istihbaratını aldattığını aktardı.

Hamas, İsrail istihbaratını ayakta uyuttu! İsrail medyası 18 aydır kandırılan İsrail istihbaratını yazdı

Walla internet sitesinin haberinde, Hamas ve Filistinli grupların 7 Ekim sabahında düzenlediği "Aksa Tufanı" operasyonu öncesinde yürütülen "aldatmacaya" ilişkin ayrıntılara yer verildi.

Hamas, İsrail istihbaratını ayakta uyuttu! İsrail medyası 18 aydır kandırılan İsrail istihbaratını yazdı - Resim : 1

Hamas'ın operasyondan 18 ay önceki sürede, "eğitim videolarını kasıtlı olarak paylaştığı" belirtilen haberde, söz konusu grubun "gülünç ve profesyonellikten uzak" tatbikatlar düzenleyerek İsrail istihbaratını yanlış yönlendirdiği aktarıldı.

Hamas, İsrail istihbaratını ayakta uyuttu! İsrail medyası 18 aydır kandırılan İsrail istihbaratını yazdı - Resim : 2

VİDEOLAR KASITLI OLARAK YAYINLANDI

Haberde, Hamas'ın, 7 Ekim öncesinde mensuplarının tatbikatlarına ilişkin kasıtlı olarak bilgiler ve videolar paylaşırken, İsrail istihbarat servislerini "rutin bir eğitim yaptığı" şeklinde yönlendirdiği belirtildi.

"Hamas, 18 ay boyunca aldatmaca yaparak sürpriz bir şekilde büyük bir saldırıya hazırlandı." ifadelerine yer verilen haberde, rutin halini alan tatbikatların Filistin medyasında da yayınlandığı kaydedildi.

İsrailli üst düzey komutanların, "teyakkuz durumuna geçmemeleri" için İsrail ordusunun ve istihbaratının bu şekilde "duyularının köreltildiği" kaydedildi.

Hamas, İsrail istihbaratını ayakta uyuttu! İsrail medyası 18 aydır kandırılan İsrail istihbaratını yazdı - Resim : 3

TATBİKATLARIN HİÇBİRİ PROFESYONEL DEĞİLDİ

Haberde Hamas'ın tatbikatlarında "denize doğru füzelerin fırlatıldığı, menzilin ölçüldüğü ve cephane eğitimlerinin verildiği" bilgisi yer aldı.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın, uyguladığı "aldatma ve alıştırma operasyonu" kapsamında, tatbikat klipleri hazırladığı vurgulandı.

Hamas, İsrail istihbaratını ayakta uyuttu! İsrail medyası 18 aydır kandırılan İsrail istihbaratını yazdı - Resim : 4

Tatbikat videolarında ateş çemberinden atlayan, yerde yuvarlanan, motosikletten veya arabalardan atlayan Hamas mensuplarının İsrail istihbaratı tarafından "saçma ve profesyonellikten uzak" bulunduğu ifade edildi.