Hamas liderlerinden Aruri'nin öldürülmesinin ardından, Blinken'ın İsrail ziyareti ertelendi!

İsrail basını, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın bu hafta gerçekleştireceği Tel Aviv ziyaretinin ertelendiğini duyurdu. Erteleme, bu akşam İsrail'in saldırısında hayatını kaybeden Hamas liderlerinden Salih el-Aruri'nin ölümü ile bağdaştırıldı. İsrail'in Hizbullah'tan misilleme beklediği konuşuluyor.

Hamas liderlerinden Aruri'nin öldürülmesinin ardından, Blinken'ın İsrail ziyareti ertelendi!

İsrail basınında yer alan haberlerde, Blinken'ın bu hafta Tel Aviv'e yapacağı ziyaretin pazartesi gününe ertelendiği belirtildi.

ARURİ SUİKASTİ İLE BAĞDAŞTIRILDI

Haberde, Blinken'ın ziyaretinin ertelenmesi kararın Aruri'nin öldürüldüğü suikast sonrası gelmesine dikkati çekildi. Öte yandan Jerusalem Post gazetesine konuşan ve adı açıklanmayan kaynaklar, Blinken'ın ziyaretinin "teknik nedenlerle ertelendiğini" ve Aruri suikastıyla alakalalı olmadığını ileri sürdü.

İsrail ordu radyosunda yer alan ve ismi açıklanmayan "yabancı kaynaklara" dayandırılan haberlerde, Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Hamas ofisine insansız hava aracı ile düzenlenen saldırıda Aruri'nin öldürüldüğü belirtilmişti. Lübnan resmi haber ajansı NNA da saldırıya ilişkin geçtiği haberde, Aruri ile birlikte 6 kişinin öldüğünü duyurmuştu.