Hamas, Ukrayna savaş taktiklerini kullanıyor! "Teknolojik olarak ilkel fakat öldürücüler"

İsrail’in Gazze saldırıları devam ederken Hamas tarafından yayınlanan görüntüler dünyada gündeme oturdu. Hamas’ın İsrail askerlerine gerçekleştirdiği saldırı, Ukrayna savaşını akıllara getirdi. Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları, Ukrayna’nın kullandığı savaş taktikleri ile İsrail ordusunu vuruyor. İsrailli uzman 'Teknolojik açıdan oldukça ilkel olsalar bile, karmaşık bir görevde daha önce kabul ettiğimizden çok daha ölümcül olabileceklerini kanıtlıyor' ifadelerini kullandı.

Hamas, Ukrayna savaş taktiklerini kullanıyor! "Teknolojik olarak ilkel fakat öldürücüler"

Hamas'ın Aksa Tufanı Operasyonu sonrası Gazze'yi abluka altına alan israil binlerce sivilin ölümüne neden olan saldırılarını sürdürüyor. Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları ise Ukrayna savaşını andıran taktikler ile İsrail güçlerini hedef alıyor.

Hamas'ın yayınladığı görüntüleri mercek altına alan İngiliz Telegraph gazetesi 'Hamas, Gazze'de İsrail askerlerini pusuya düşürmek için Ukrayna savaş taktiklerini kullanıyor' başlıklı bir analiz yayınladı.

İngiliz gazete 'İnsansız hava aracından atılan bombanın tüyler ürpertici görüntüleri, Hamas'ın Ukrayna savaşında yaygın olarak kullanılan taktikleri benimsediğini gösteriyor' yorumunda bulundu.

Hamas, Ukrayna savaş taktiklerini kullanıyor! "Teknolojik olarak ilkel fakat öldürücüler" - Resim : 1

SÜPRİZ SALDIRI

Hamas'ın yayınladığı son görüntülerde İHA'lardan atılan bombalar ile dinlenen İsrail askerlerine sürpriz bir saldırı gerçekleştirdiği görülüyor.

Söz konusu strateji ilk kez 7 Ekim'de Hamas tarafından yıkıcı bir etki yaratacak şekilde uygulandı.

Hamas, Gazze Şeridi ile olan sınır çiti boyunca gözetleme kulelerini devre dışı bırakan patlayıcıları ilk kez uyarlanmış ticari quadcopter drone'ları kullanarak İsrail'e sürpriz saldırısını başlattı.

Tel Aviv'deki Ulusal Güvenlik Çalışmaları Enstitüsü'nde (INSS) insansız hava aracı teknolojisi uzmanı Liran Antebi, Deutsche Welle'ye Hamas'ın insansız hava araçlarının beklenmedik ve karmaşık kullanımı karşısında şaşırdığını söyledi.

Hamas, Ukrayna savaş taktiklerini kullanıyor! "Teknolojik olarak ilkel fakat öldürücüler" - Resim : 2

ÖLÜMCÜL TEKNİK

İsrailli uzman 'Bu, teknolojik açıdan oldukça ilkel olsalar bile, karmaşık bir görevde daha önce kabul ettiğimizden çok daha ölümcül olabileceklerini kanıtlıyor' dedi.

Öte yandan İsrail ordusundan bir sözcü, hava ve deniz desteği sayesinde İsrail askerlerinin Gazze'nin kuzeyinde Hamas'ın savunma hattını aşmayı başardığını açıkladı.

İsrail ordusu komutanı, "Gazze kentinin kapılarındayız" dedi. Kentte gece boyunca yoğun bombardıman ve patlamalar duyulmuştu.

Filistin Kızılayı bunlardan bazılarının El Kudüs Hastanesi'nin yakınlarını hedef aldığını açıklamıştı.

İsrailli yetkililer bu hastanenin tahliye edilmesini talep etse de içerdeki doktorlar ve Birleşmiş Milletler bunun mümkün olmadığını belirtiyor.