Hane başı 200,300,400 TL. Her ay PTT ve banka hesabından ödeniyor. e-Devlet üzerinden başvuranlara devletten yakacak yardımı! İşte SED yakacak yardımı başvuru şartları...

Kış yaklaşırken vatandaşın yüzünü güldürecek yardımların detayları belli oldu. Devlet da gelirliye 200, 300, 400 TL yakacak yardımı ödüyor! Devletten her ay yakacak yardımı! Düşük gelirli hanelere SED yakacak yardımı yapılıyor! Başvurular e-Devlet ekranından yapılıyor. Yakacak yardım parası her ay PTT üzerinden ya da hesaplarına yatıyor... İşte SED yakacak yardımı şartları ve başvuru yolları...

Hane başı 200,300,400 TL. Her ay PTT ve banka hesabından ödeniyor. e-Devlet üzerinden başvuranlara devletten yakacak yardımı! İşte SED yakacak yardımı başvuru şartları...

Enflasyonun artmasıyla birlikte birçok fatura kabardı. Dar gelirli aileler şimdiden kışı nasıl geçireceklerini kara kara düşünmeye başladı. Dar gelirliler için Sosyal Ekonomik Destek (SED) kapsamında devlet her ay yakacak yardımı ödüyor! Başvurular e-devlet üzerinden yapılıyor. İşte aylık yakacak yardımı almak için gereken şartlar:

Yakacak yardımı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından, dar gelirli vatandaşlara veriliyor. Maddi durumu kötü olan ve hanesinde Sosyal güvencesi olan hiçbir kimse bulunmayan ailelere yakacak yardımı yapılıyor.

SED yakacak yardımı nasıl alınır?

Peki SED yakacak yardımı almanın şartları neler? Kimler SED yakacak yardımı alabiliyor? İşte yakacak yardımı almanın şartları:

Yakacak yardımı hane bazlı olarak veriliyor. Hanede yaşayan aile bireylerinin sayısına göre yardım alınıyor. SED yakacak yardımı için haneden sadece 1 kişinin başvurması yeterli oluyor. Peki SED yakacak yardımı E-Devlet üzerinden nasıl alınır? Yakacak yardımı şartları nelerdir? işte merak edilen bütün sorular.

Hane başı 200,300,400 TL. Her ay PTT ve banka hesabından ödeniyor. e-Devlet üzerinden başvuranlara devletten yakacak yardımı! İşte SED yakacak yardımı başvuru şartları... - Resim : 1

Yakacak Yardımı Nedir?

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı maddi durumu yetersiz sosyal güvencesi bulunmayan, ihtiyaç sahibi ailelere hane olarak verilen, hane içerisinde ikamet eden kişilerin kişi başına düşen aylık gelirlerinin asgari ücretin 1/3’ünü geçmeyecek şekilde para kazanan hanelere verilmektedir. Kış aylarında maddi durumu olmadığı için ısınma sorunu yaşayan ailelere deste olmak amacıyla yapılmaktadır. Yakacak yardımından hane bazlı olarak yardım yapılır.

Yakacak Yardımı Başvurusu Nasıl Yapılır?

Maddi imkanı olmayan ve şartları taşıyan vatandaşlara yönelik, SED yakacak yardımı başvuruları bireysel ve internet üzerinden birçok yerden yapılabilir. e-Devlet üzerinden Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti Ön Başvurusu ekranından internet üzerinden yakacak yardımına başvurabilirsiniz. Bunun dışında ikamet ettiğiniz ilçenin Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na giderek sizden istenen belgeleri teslim ederek yapabilirsiniz. Yine bağlı bulunduğunuz ilçenin belediye binasına giderek de SED yakacak yardımı başvurularını gerçekleştirebilirsiniz.

 

Başvurularda şartları taşılanlara hanenin gelir durumu ve hanede yaşayan kişi sayısına göre her ay doğalgaz ya da yakacak yardımı yapılıyor. Yardımlar 200 ila 400 TL arasında değişiyor. Yardımlar her ay başvuru sahibibini banka hesabına ya da PTT üzerinden yatırılıyor.