Hangi marketler fiyatları sabitledi? Fiyat sabitleyen büyük marketler hangileri?

Türkiye'de faaliyet gösteren zincir marketlerden 'fiyat sabitleme' adımı geldi. Gelen adımın ardından fiyat sabitleme konusu gündeme bomba gibi düştü. Kararın ardından vatandaşlar hangi marketlerin fiyat sabitlediğini sorgulamaya başladı. Hangi marketler fiyatları sabitledi? Fiyat sabitleyen büyük marketler hangileri? İşte, fiyat sabitleyen o marketler...

Hangi marketler fiyatları sabitledi? Fiyat sabitleyen büyük marketler hangileri?

Yeni yıla girilmesinin ardından dört büyük markette fiyat sabitleme uygulamasına gidildi. Fahiş fiyatların ardından fiyat sabitleme uygılaması vatandaşların yüzünü güldürdü. Sabitlenen fiyatların ardından vatandaşlar, bu uygulamaya uyacak olan marketleri araştırmaya başladı. Hangi marketler fiyatları sabitledi? Fiyat sabitleyen büyük marketler hangileri? İşte, tüm detaylar...

Milyonlarca vatandaşın zincir marketlerde yaşadığı fahiş fiyatlarda ortak bir çözüme gidildi. Ticaret Bakanı Mehmet Muş, 26 Aralık 2022 tarihinde Türkiye'de en fazla şubeye sahip 4 ulusal zincir marketin genel müdürleri ile bir araya gelip sıklıkla değişien etiket fiyatları hakkında konuştu. Yapılan konuşmanın ardından birçok market fiyat sabitleme uygulamasına geçti. 

Hangi marketler fiyatları sabitledi? Fiyat sabitleyen büyük marketler hangileri? - Resim : 1

Fiyat sabitleyen büyük marketler hangileri?

Şok isimli market, ocak ayı boyunca 1000 üründe sabit fiyat uygulamasına geçti.

Gelen açıklmaların ardından Migros da ocak ayı için sabit fiyat ve sürekli indirim kampanyası başlatıldığını açıkladı. Migros yaptığı açıklamada, 419 temel ihtiyaç ürünlerinde sabit fiyat, 3 binden fazla üründe sürekli indirim, 23 farklı ürün ailesinden tüm ürünlerde yüzde 25 ile yüzde 50 arasında indirimler uygulandığı bildirildi.

CarrefourSA da ocak ayında gıda ve gıda dışı ürün kategorilerinde 20 bin üründe yüzde 20'den yüzde 40'a varan indirimler uygulama kararı aldı.

A101 de Ocak ayı sonuna kadar temel ihtiyaç ürünlerini de kapsayan 2023 ürünün fiyatını sabitlediğini duyurdu.

Happy Center Üst Yöneticisi (CEO) Yavuz Altun, zincir marketler olarak fiyatlarda indirime gittiklerini bildirdi.