Hani "Kuzu kuzu gelecekler"di... Dev final maçı göz göre göre elimizden alındı

İstanbul'da oynanacak olan dev final maçı için Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir iddialı konuşmuştu. "Kuzu kuzu gelecekler" dedi, ancak yeterince mücadele edilmedi. Dev final göz göre göre elimizden alındı.

Şampiyonlar Ligi finali 29 Mayıs'ta İstanbul'da oynanacaktı. Ancak maç tarihi yaklaştıkça İngiliz lobisi devreye girdi. Vaka oranları düşmesine rağmen İngilizler, Türkiye'yi riskli ilan etti. Maçın İstanbul'dan alınması için çalışmaya başlandı. 

Gözler Türkiye Futbol federasyonu'na çevrildi. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir "Kuzu kuzu gelip oynayacaklar, herşeyimizle finale hazırız. Bütün tedbirler alınmış, UEFA ile görüşmelerimiz devam ediyor. Hiçbir şekilde başka yere alınması söz konusu olamaz" dedi.

Ancak UEFA nezdinde yeterince çalışma yapılmadı. Türkiye'nin haklılığı anlatılmadı. Lobilerin etkisinde kalan UEFA daha önce İstanbul'da oynanmasını planladığı Şampiyonlar Ligi finalini Portekiz'in Porto şehrine verdi.

Manchester City ile Chelsea arasındaki mücadele 29 Mayıs Cumartesi günü oynanacak. 

4’er binden 8 bin olarak açıklanan taraftar sayısı da her takımdan 6 bin olmak üzere 12 bine çıkarıldı. 

UEFA başkanı "Türkiye Futbol Federasyonu UEFA'nın isteğini anlayışla karşıladı. Yakın gelecekte bir Şampiyonlar Ligi finali ve diğer birçok etkinliği Türkiye'de görmeyi umuyorum" dedi. 

Ancak bu final maçı sadece bir maç değildi. Pandemi döneminde Türkiye'nin virüsle ne kadar iyi mücadele ettiğini gösterecekti.

Türkiye Futbol Federasyonu süreci iyi yönetemedi. Gerekli çalışmalar yeterince yapılmadı. Prestiji yükseltecek, turizm sezonunda Türkiye'ye iyi gösterecek final maçı göz göre göre elimizden alındı.