Harry Potter'daki 'Ruh emiciler'i andıran görüntü! Kimse ne olduğunu anlayamadı

Sosyal medya platformu TikTok'ta paylaşılan bir görüntü, ilginç teorileri de beraberinde getirdi. Bulutların arasında gizemli bir cismin yer aldığı anlar birçok kullanıcı tarafından Harry Potter serisindeki 'Ruh emiciler'e benzetildi. Bazı kullanıcılar ise görüntüde yer alan cismin, bir bulut türü olan bir 'skud bulutu 'olduğunu savundu.

Harry Potter'daki 'Ruh emiciler'i andıran görüntü! Kimse ne olduğunu anlayamadı

Avustralya'da kaydedilen bir görüntü sosyal medyada gündem oldu. Görüntüde bulutların arasında gizemli bir cisim yer aldı. Cismin ne olduğu henüz belirsizliğini korurken, kullanıcılar cisim konusunda fikir ayrılığı yaşadı.

Sosyal medyada gündem olan ve kısa sürede dünya basınında da yankı uyandırdı. Avustralya'da kayıtlara geçen o anlarda havada 'karanlık bir kütle' göze çarptı. Görüntüyü kaydeden Sidneyliler ise kütleye 'sıvı bir metal' gibi yorumunda bulundu.

RUH EMİCİLERE BENZETİLDİ

Görüntünün gündem olması üzerine birçok sosyal medya platformunda kullanıcılar komplo teorisi üretmeye başladı. Birçoğu, havada süzülen karanlık, ruh benzeri bir figürü olan Harry Potter serisinde bulunan 'Ruh emiciler'e benzetti.

Harry Potter'daki 'Ruh emiciler'i andıran görüntü! Kimse ne olduğunu anlayamadı - Resim : 1

Bazı kullanıcılar ise duruma bilimsel yaklaştı ve kütlenin aslında yerden alçakta görünen bir bulut türü olan bir 'skud bulutu 'olduğu sonucuna vardı.

Bu bulut türü genellikle düzensiz formlarda çok nadiren görülür. Bir başka kullanıcı ise Google'da skud bulutlarını arattığını ve görüntünün birbirleriyle uyuşmadığını belirtti.

UZMANLARDAN AÇIKLAMA GELDİ

Monash Üniversitesi'ndeki Dünya, Atmosfer ve Çevre Okulu'ndan Martin Singh görüntünün 'garip' olduğuna vurgu yaptı. Resmi kaynaklarda Pannus olarak adlandırılan durumun son derece nadir nem oranlarında ortaya çıktığını hatırlattı. Singh açıklamalarının devamında konuyla ilgili şöyle dedi:

Açıklamalarının devamında Sing, normalde bu bulut türünün daha kalın olduğunu ancak kayıtlara yok olmak üzere çekildiği için ince bir kütle gibi gözüktüğünü dile getirdi. (Milliyet)