Hasan Ali, Mbappe'yi sahadan sildi

Seremonide kramponlarıyla dalga geçilen Hasan Ali, sergilediği performansıyla Fransız yıldız Mbappe'ye nefes aldırmadı.

Hasan Ali, Mbappe'yi sahadan sildi

Türkiye’nin Fransa ile oynadığı ve tarihi galibiyetle sonuçlanan maça Hasan Ali Kaldırım'ın performansı damga vurdu.

Ay-Yıldızlıların tecrübeli ismi Hasan Ali Kaldırım, seremonide kramponlarıyla alay eden Fransız yıldız Mbappe'yi adeta sahadan sildi.

Kramponlarında dikkat çeken detay

Mücadeleden önce seremonide ilginç bir olay yaşandı. Habertürk Spor'dan Ahmet Selim Kul'un haberine göre, tırnak yapısı nedeniyle Hasan Ali Kaldırım'ın kramponlarının baş parmak bölgesinde her zaman delikler açılıyor. Bu özel tasarım sayesinde tırnaklarının oluşturduğu baskıdan kurtulan tecrübeli sol bek, normal kramponla ise rahat edemiyor. Bu nedenle Hasan Ali'nin tüm kramponları, tırnak yapısına uygun şekilde özel olarak hazırlanıyor.

Seremonide ilginç olay

Takımlar seremoni için sahaya çıkarken Hasan Ali'nin kramponlarındaki bu detay Fransız futbolcuların ilgisini çekti. Antoine Griezmann, Paul Pogba ve Kylian Mbappe bu durumu fark ederken birbirlerine gösterip güldüler.

Ancak Fransızlar, maç başladığında neye uğradıklarını şaşırırken özellikle Hasan Ali, Mbappe'ye nefes aldırmadı.

Tecrübeli futbolcu, 6 top çalarken 5 hava topu mücadelesinden de galip çıktı. 9 kez sprint atan Hasan Ali, toplamda ise 12.1 kilometre koştu. Hasan Ali'nin isabetli pas yüzdesi ise yüzde 90 oldu.

Tüm futbolcuların canını dişine takarak oynadığı maçta en fazla öne çıkan isimlerden biri olan Hasan Ali Kaldırım Tecrübeli sol bek, Fransızlar'ın dünyaca ünlü yıldızı Kylian Mbappe'yi sergilediği performansıyla adeta sahadan sildi.  PSG forması giyen genç yıldız, kanat değiştirmek zorunda kaldı.