Hastane saldırısının ardından İsrail Başkonsolosluğunun önünde başlayan protestolar sürüyor!

Dün akşam İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne düzenlediği bombalı saldırının ardından başlayan eylemler, bu akşam da İsrail İstanbul Başkonsolosluğu önü başta olmak üzere farklı adreslerde devam ediyor. Birçok dernek ve oluşumu bulunduğu protestolar, ülkenin dört bir yanında olduğu gibi İstanbul'da da aralıksız sürdürülüyor.

Hastane saldırısının ardından İsrail Başkonsolosluğunun önünde başlayan protestolar sürüyor!

Gazze Şeridi'ndeki el-Ehli Baptist Hastanesi bombalı saldırı düzenleyerek bir çok sivilin ölümüne neden olan İsrail'e tepkiler çığ gibi büyümeye devam ediyor. Dünyanın ve ülkemizin dört bir yanında başlayan protestolar, ülkenin İstanbul Başkonsulosluğunun önünde ve farklı semtlerde aralıksız sürüyor.

Hastane saldırısının ardından İsrail Başkonsolosluğunun önünde başlayan protestolar sürüyor! - Resim : 1

ÖZGÜR-DER ÜYELERİ: BUNLAR YERLEŞİMCİ DEĞİL KATİL!

Protestolara katılan Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) üyeleri, akşam namazının ardından Barbaros Hayrettin Paşa Camisi'nde toplanarak, kortej halinde İsrail Başkonsolosluk binasına yürüdü. Ellerinde Filistin ve Türk bayrakları ile dövizler taşıyan gruptakiler, İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ni bombalamasını protesto etti.

Hastane saldırısının ardından İsrail Başkonsolosluğunun önünde başlayan protestolar sürüyor! - Resim : 2

Başkonsolosluk önünde toplanan grup adına açıklama yapan Özgür-Der Genel Başkan Yardımcısı Kenan Alpay, İsrail'in Filistin'de acımasızca ve sistematik bir soykırıma yöneldiğini ve bunu ABD ile Avrupa Birliği ülkelerinin kayıtsız şartsız desteklediğini söylerek, "Siyonistler, Batı'nın da desteğiyle sistematik bir biçimde terör, şantaj, tehcir, katliam ve suikastlar yoluyla Müslümanların topraklarını işgal ettiler. Ancak tüm bu barbarca, vahşice saldırılar maalesef uluslararası literatüre ve medya diline 'yeni yerleşim alanları açmak' olarak tercüme edildi. Bunlar yerleşimci değil, hırsız, katil ve insanlık düşmanıdır." açıklamasında bulundu.

DİSK VE İSTANBUL TABİP ODASI DA PROTESTO DÜZENLEDİ

İstanbul Tabip Odası, DİSK, Emek Partisi, Türkiye İşçi Partisi ve Kadın Meclisleri üyeleri de Filistin'e destek vermek ve İsrail'i protesto etmek için Barbaros Hayrettin Paşa Camisi önünde ayrı ayrı toplandı. Sloganlar eşliğinde Başkonsolosluk binasına yürüyen gruplar adına yapılan açıklamalarda, İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ne yönelik saldırısı kınandı.Bu arada, protestolar sırasında Büyükdere Caddesi'nde güvenlik önlemi alan polis ekipleri, trafik akışını kontrollü şekilde sağladı.

Hastane saldırısının ardından İsrail Başkonsolosluğunun önünde başlayan protestolar sürüyor! - Resim : 3

Protestoculardan bazıları Başkonsolosluk önünde beklemeyi sürdürüyor.