Hastanede 5 milyonluk vurgun! Kanser hastalarının umutlarını çaldılar

İstanbul’da bir hastanede sağlık çalışanları tedavi bekleyen kanser hastalarının ilaçlarını çaldı. Sağlık çalışanları kanser hastalarının ilaçlarını satarak 5 milyonluk vurgun yaptılar. tv100 muhabiri Devrim Tosunoğlu o ilaçların çalınma anlarının görüntülerine ulaştı.

İstanbul’da bir hastanenin onkoloji servisinde görevli 2 sağlık çalışanı tedavi gören kanser hastalarının özel ortamda saklanan ilaçlarını çalarak sattı.

Sağlık görevlileri özel ortamda saklanan ilaçların bulunduğu odalara her gün gelerek ilaçları önlüklere, montlara ya da çantalara saklayarak dışarı çıkarmayı başardılar. Hastaneden çıkarılan ilaçlar fahiş fiyatlara ilaç simsarlarına satıldı.

ÇÖPE ATIYORMUŞ GİBİ YAPTILAR

Hırsızlık yapan sağlık çalışanları kanser hastalarının ilaçlarını değişik teknikler geliştirerek çaldılar. Görüntülerde hırsızların ilaçları çöpe atıyormuş gibi yaparak ceplerine sakladıkları ortaya çıktı.

POLİS EKİPLERİ ADIM ADIM TAKİP ETTİ

İstanbul Mali Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yolsuzluk Büro ekipleri tarafından gerçekleştirilen çalışma ile hırsızlık yapılan odanın görüntülerine ulaşıldı. Polis ekipleri tarafından 6 ay süren çalışmaların ardından yapılan vurgunun detayları ortaya çıktı.