Hastaneye acil olarak getirilen bebeğin beyninden çıkan şeyi gören doktorlar unutmayacakları bir tecrübe yaşadı

Çin’de bilim dünyasını şoke eden bir olay meydana geldi. Çin'de bir yaşındaki kız bebeğin kafatasının içinden doğmamış ikizi çıkarıldı. Bilim insanları bu duruma ilk kez rastlanmasa da çok nadir olduğunu ifade etti.

Hastaneye acil olarak getirilen bebeğin beyninden çıkan şeyi gören doktorlar unutmayacakları bir tecrübe yaşadı

Çin’de 1 yaşındaki bebek, kafatasının beklenenden geniş olduğu ve motor becerilerindeki sorunlar olduğu nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Doktorlar şikayetler üzerine bebeğin beyninin sıkıştığını ve sıvı birikimi oluştuğunu tespit etti.

Hastaneye acil olarak getirilen bebeğin beyninden çıkan şeyi gören doktorlar unutmayacakları bir tecrübe yaşadı - Resim : 1

KARDEŞİ BEYNİNDEN ÇIKTI

İleri incelemeler, bebeğin aslında anne karnındayken bir ikiz kardeşi olduğunu ama ikinci bebeğin yeterince gelişemeyerek kardeşinin kafatasının içine sıkıştığını ortaya çıkardı. Doğmamış ikiz kardeşin, doktorların deyimiyle "fetiform kitlenin" üst uzuvları ve hatta parmak benzeri çıkıntıları bile gelişmiş gibi görünüyordu. Ancak fetüsün gövdesi ve diğer kısımları yeterince gelişememişti. Sonuçta yeterince gelişemeyen bu embriyo diğeri tarafından içerilmişti. Böylece gelişmemiş olan bebek, diğerinin kafatasına sıkışmıştı.