Hastaneye bombalı saldırı! Türkiye Gazze’ye sağlık hizmeti vermeye gidiyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze Şeridi’nde bulunan el-Ehli Baptist Hastanesi’nin bombalanması sonucu en az 500 kişinin hayatını kaybetmesinden sonra Sağlık Bakanlığı’nın Gazze’ye sağlık hizmeti vermek için harekete geçtiğini bildirdi.

Hastaneye bombalı saldırı! Türkiye Gazze’ye sağlık hizmeti vermeye gidiyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, el-Ehli Baptist Hastanesi’nin bombalanmasından sonra sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bakan Koca yaptığı açıklamada yapılan insanlık dışı saldırı ile ilgili olarak Dünya Sağlık Örgütü’nün en üst yöneticileri ve birçok uluslararası muhatabıyla konuştuğunu ifade ederek “Bu saldırıya tepkisiz kalmamız asla mümkün değildir. Hasta ve masum insanların çaresizliği, dünyanın bir kısmının görmezlikten geldiği, üstlenmekten kaçındığı vicdani görevi bilhassa bize yüklemektedir.” İfadelerini kullandı.

"FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZE SAĞLIK HİZMETİ SUNMAYA HAZIRIZ"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: “İnsan sağlığına hizmet eden kurumların hangi şartlarda, hangi gerekçe ile olursa olsun saldırıya maruz kalmasının kabul edilemeyeceği düşüncesi, yaptığım görüşmelerde temel nokta oldu. Bu saldırıya tepkisiz kalmamız asla mümkün değildir. Hasta ve masum insanların çaresizliği, dünyanın bir kısmının görmezlikten geldiği, üstlenmekten kaçındığı vicdani görevi bilhassa bize yüklemektedir.

Türkiye olarak, bölgeye Gemi Hastane göndermeye veya Gazze’de ya da Refah Sınır Kapısına yakın noktalarda Sahra Hastaneleri kurmaya, Filistinli kardeşlerimize bunlar aracılığıyla sağlık hizmeti sunmaya ve bu hizmeti yürütmeye hazırız. DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge ile yaptığım görüşmede bölgenin sağlık hizmetleri konusunda desteklenmesinin acil ve elzem olduğunu belirttim. Bu çalışmaları yürütmek üzere eğer karar verirse DSÖ ile birlikte hareket etmeye hazırız. Yaptığım görüşmelerimde Dünya Sağlık Örgütü’nün de bu anlamda tarihi bir sorumluluğu olduğunu ısrarla belirttim. Bu noktadaki görüş ve taleplerimiz EMRO Bölge Ofisi Direktörü Ahmed Al-Mandhari tarafından da olumlu karşılanmış olup, Genel Direktör Tedros Adhanom Ghebreyesus ile de istişare halinde ivedilikle ülkemizle iş birliği sürecinin başlatılması yönünde karar aldık. Bu yöndeki koordinasyon ve iş birliği çalışmalarımız kararlılıkla devam etmektedir.”