Hatay Valiliği: Yangın, trafo patlaması sonucu çıktı

Hatay’ın Belen ilçesi Sarımazı Mahallesi’nde çıkan yangına ilişkin, Hatay Valiliği’nden yapılan açıklamada, yangının trafo patlaması sonucu çıktığı ve risk altındaki yerleşim yerlerinin tahliye ettiği belirtildi. Orman yangını farklı noktalara da sıçradı. Yangına müdahale sürüyor.

Hatay Valiliği: Yangın, trafo patlaması sonucu çıktı

Hatay’ın Belen ilçesi Sarımazı Mahallesi’nde çıkan yangın ile ilgili olarak Hatay Valiliği’nden yapılan açıklama da yangının trafo patlaması sonucu çıktığı ve risk altındaki yerleşim yerlerinin tahliye ettiği belirtildi.

Hatay’ın Belen İlçesi Sarımazı Mahallesi ormanlık alanda çıkan yangın ile ilgili Hatay Valiliği açıklama yaptı. Yangının trafo patlaması sonucu çıktığı belirtildi.

Hatay Valiliği: Yangın, trafo patlaması sonucu çıktı - Resim : 1

"Risk altındaki yerleşim yerlerinde tahliye işlemleri başlatılmıştır"

Yapılan yazılı açıklamada “9 Ekim 2020 Cuma günü saat 10.00 sıralarında İskenderun ve Belen İlçelerimiz arasında bulunan Sarımazı Mahallesi TOKİ ve İssume bölgesi arasındaki yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda trafo patlaması sonucu meydana gelen orman yangınına uçak, helikopter, arazöz ve dozerle birlikte müdahale ekipler tarafından yapılmakta olup, şiddetli rüzgârlarında etkisi ile büyüyen yangını kontrol altına alma çalışmaları devam etmektedir. Risk altındaki yerleşim yerlerinde tahliye işlemleri başlatılmıştır” denildi.

Ayrıca şiddetli rüzgârın etkisiyle havadan müdahalede zorluklar çekildiği belirtilen yangını, en kısa sürede kontrol altına almak için yangın söndürme çalışmaları hızla devam ettiği bildirildi.

Yangın farklı noktalara da sıçradı
Hatay'ın Belen ilçesinde trafo patlaması sonucu çıkan orman yangını farklı noktalara sıçradı. Yangına müdahale sürüyor.

Belen ilçesine bağlı Sarımazı mevkisinde trafo patlaması nedeniyle sabah saatlerinde çıkan orman yangını rüzgarında etkisiyle farklı noktalara sıçradı. Yangın İskenderun'daki kimyasal maddelerin depolandığı antrepoya sıçradı. İtfaiye ekipleri yangını söndürmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Hatay Valiliği: Yangın, trafo patlaması sonucu çıktı - Resim : 2
Yangına müdahale eden Antakya Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine, çevre şehirlerdeki orman işletme ekipleri ile beraber Hatay Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri ve ilçe belediyeleri de destek veriyor. Yangına rüzgar nedeniyle havadan müdahale edilemiyor. Ekipler alevleri, karadan müdahale ile kontrol altına almaya çalışıyor. Ayrıca yerleşim noktalarını da tehdit eden yangın sonrası bir çok evin boşaltıldığı öğrenildi.

Hatay Valiliği: Yangın, trafo patlaması sonucu çıktı - Resim : 3

Alevlerin karayoluna yakın alanda olması nedeniyle Belen-İskenderun karayolu araç trafiğine kapatıldı. Özellikle dorsesi yüklü olan tırlar Belen ilçesi girişlerinde durduruldu.