Hatay'da 'cennetten bir kare' denilerek satılan Rönesans Rezidans komple çökmüştü! Karadağ’a kaçarken yakalanan müteahhid Hüseyin Yalçın Coşkun tutuklandı

Hatay’daki en lüks yapılardan biri olarak bilinen ve depremde çöken Rönesans Rezidans'ı inşa eden Antis Yapı'nın sahibi Hüseyin Yalçın Coşkun, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı. Coşkun, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Karadağ'a kaçmak isterken dün yakalanmıştı.

Türkiye’yi derinden sarsan Kahramanmaraş depremleri sonrasında arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. 10 kentte yıkıma neden olan deprem sonucu Hatay’da bulunan 250 dairelik bir rezidans da yerle bir oldu.

Yapının 2012 yılında Antis Yapı tarafından İnönü Bulvarı üzerinde inşa edildiği bildirildi. 12 katlı Rönesans Rezidans adlı projenin deprem yönetmeliğine uygun bir şekilde ‘radye temel’ üzerinde yapıldığı belirtilmişti.

44 metrekareden 174 metrekareye kadar değişen büyüklüklerde 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 tipinde daireleri inşa eden şirketin şimdiye kadar binden fazla konutu inşa ettiği öğrenildi.

Hatay'da 'cennetten bir kare' denilerek satılan Rönesans Rezidans komple çökmüştü! Karadağ’a kaçarken yakalanan müteahhid Hüseyin Yalçın Coşkun tutuklandı - Resim : 1

ÇIKARILDIĞI HAKİMLİKÇE TUTUKLANDI

Sabiha Gökçen Havalimanın'dan Karadağ'a kaçarken yakalandığı haberini ilk tv100'ün duyurduğu Rönesans Rezidans'ın müteahhidi Hüseyin Yalçın Coşkun, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

HATAYSPORLU FUTBOLCULAR DA ORADAYDI

Öte yandan Hataysporlu futbolcu Kerim Alıcı, sportif direktör Taner Savut ve takım arkadaşı Christian Atsu'nun Rönesans Rezidans enkazında olduğu belirtiliyor.