Havada panik! "Denize zorunlu iniş yapıyoruz"

İstanbul-Bodrum uçağı yolcuları yapılan “Kemerlerinizi bağlayın denize zorunlu iniş yapıyoruz” anonsu sonrasında ne yapacaklarını şaşırdı. Yolcuların yaşadığı panik cep telefonu kamerasına yansıdı.

Havada panik! "Denize zorunlu iniş yapıyoruz"

İstanbul-Bodrum uçağında yapılan “denize zorunlu iniş yapıyoruz” anonsu paniğe neden oldu. Uçağın kalkışındaki gecikme nedeni ile gerilen yolcular, yapılan anonsla birlikte şoke oldu. 

İniş anonsu yerine  denize zorunlu iniş anonsu yapıldı

İstanbul havalimanından 20.35’da kalması gereken İstanbul-Bodrum yaklaşık yarım saat kadar rötar yaptı. Rötarın verdiği gerginlikten yeni çıkan yolcular bu kez de yapılan anons nedeni korku yaşadı.  İkram servisinin ardından iniş anonsunu bekleyen yolcular duyduklarına inanamadı.

Hostesler kaptanın yanına koştu

Milas-Bodrum hava alanına iniş esnasında “Kemerlerinizi bağlayın denize zorunlu iniş yapıyoruz” anonsu yolcuları korkuttu. Yapılan anons hosteslerden gelmemişti. Hostesler pilot kabinene giderek ne olduğunu öğrenmeye çalıştı. Bir süre sonra ikinci bir anons yapılarak anonsun yanlışlıkla devreye giden bir otomatik anons olduğu duyuruldu.

Yolculardan birinin fenaşmasına ve diğerlerinin de büyük korku yaşamasına neden olan olayda, fenalaşan yolcunun uçağın ön tarafına götürülmesi başka bir yolcu tarafından cep telefonu ile kaydedildi.