Havadan çekilen görüntüler felaketin boyutunu gözler önüne serdi. O bölgede denizin rengi tamamen değişti

Son dönemde Batı Karadeniz'i etkisi altına alan sel felaketinin ardından denizin görüntüsü şaşkına çevirdi. Bartın'ın sahil kesiminde çekilen görüntülerde, denizin renginin büyük bir bölümde değiştiği görüldü.

Havadan çekilen görüntüler felaketin boyutunu gözler önüne serdi. O bölgede denizin rengi tamamen değişti

Hafta sonu Batı Karadeniz bölgesinde yaşanan sel afeti Bartın’da da taşkınlara neden oldu. Bartın Irmağı'nın taşması ile kent merkezinde ırmak yatağına yakın noktadaki iş yerleri sular altında kaldı. Kentin farklı bölgelerinde dere yataklarının taşması ve yaka selleri nedeniyle çok sayıda iş yeri ve konut zarar gördü.

Havadan çekilen görüntüler felaketin boyutunu gözler önüne serdi. O bölgede denizin rengi tamamen değişti - Resim : 1

ÇAMUR RENGİNİ ALDI

Bartın Irmağı'nın Karadeniz’e döküldüğü Boğaz mevkiinde ise deniz yüzeyi çamur rengini aldı. Çamurlu suyun deniz yüzeyinin büyük bir bölümünü kapladığı görüldü. Denizden dalgalarla kıyıya vuran odun ve çeşitli atık malzemeler ise 3 kilometre uzunluğa sahip İnkumu Plajı'nda kirliliğe neden oldu.

Havadan çekilen görüntüler felaketin boyutunu gözler önüne serdi. O bölgede denizin rengi tamamen değişti - Resim : 2

HALK SAĞLIĞINI ETKİLEYEBİLİR

Sel sonrası Bartın’da İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi tarafından alınan kararla deniz suyunun halk sağlığını olumsuz etkileyebileceği ve salgın hastalıklara neden olabileceği değerlendirilerek 10-11 ve 12 Temmuz tarihlerinde 3 gün süreyle denize girmek yasaklanmıştı.