Hayatları mücadele içinde geçen canlı, bu defa kendisinin en büyük düşmanı oldu. Kaçarken yanlış bir hareket yaptı. Bedeli ağır oldu

Yiyecek için sürekli birileriyle rekabet içinde olan geyikler, aynı zamanda pek çok vahşi hayvanın da hedefi olabiliyor. Hayatlarının büyük bir çoğunluğu mücadele içinde geçen geyikler, bazen kendilerinin en büyük düşmanı olabiliyorlar. Bu kez de öyle oldu. Kendilerini kovaladığını sandıkları arabadan kaçan üç geyikten biri, yol kenarında bulunan çitlerin üzerinden atlayıp ormanda kaçmak istedi. İşler istediği gibi gitmedi. Çitler tahmininden çok daha uzundu. Yanlış hareketinin bedeli ağır oldu.

Hayatları sürekli bir mücadele içinde geçen geyikler, kendilerini korumak için sürekli savunma mekanizmalarını çalıştırırlar. Bu sebeple hızlı koşabilir ya da yükseğe zıplayabilirler. Ancak bunun da bir sınırı vardır. Hayatları rekabet içinde geçen bu hayvanlar, zaman zaman kendilerinin düşmanı olabiliyorlar. 

Hayatları mücadele içinde geçen canlı, bu defa kendisinin en büyük düşmanı oldu. Kaçarken yanlış bir hareket yaptı. Bedeli ağır oldu - Resim : 1

TEL ÖRGÜYE ÇARPTI

Vahşi doğada, kendilerine zarar vereceğini düşündükleri arabadan kaçan üç geyikten biri de zıplayamayacağı bir yükseklikten geçmeye çalışınca kendine zarar verdi. Ancak o arabakiler sadece onları kayıt alıyordu. Yol kenarında bulunan yaklaşık 2 metre uzunluğundaki tel örgüden atlamak isteyen geyik, o kadar yükseğe zıplayamayınca tele çarptı ve olduğu yere düştü. Kısa sürede kendisini toparlayıp kaçan arkadaşlarına katıldı.