Haydar Ali Yıldız tv100'e konuştu: Oy oranında hedefimiz yüzde 50’nin üzerine çıkmak

tv100'de yayınlanan "Kimi Seçiyoruz" programına konuk olan Cumhur İttifakı'nın Beyoğlu Belediye Başkanı ve Adayı Haydar Ali Yıldız, Okan Bayülgen'in "Çok kısa olmayan bir süreç var başkanlık olarak bu oy oranı artacaktır diye düşünüyorum?" sorusuna yanıt vererek, "Birinci hedefimiz bu oy oranı üzerine en kadar koyabilirsek başarımız o. Bir defa 50’nin üzerine çıkmak en büyük hedefimiz." ifadelerini kullandı.

tv100 ekranlarında yayınlanan Okan Bayülgen'in sunduğu Kimi Seçiyoruz programına Cumhur İttifakı'nın Beyoğlu Belediye Başkanı ve Adayı Haydar Ali Yıldız konuk oldu. Haydar Ali Yıldız, Okan Bayülgen'in sorularını yanıtladı.

Haydar Ali Yıldız'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Siyasette bu Karadeniz hakimiyeti nedir?

Siyasette Karadeniz hâkimiyeti zaman zaman dönemseldir, her zaman bu vardır diye bir hususu kabul etmek mümkün olmayabilir. Geçmişte Karadenizli siyasetçilerin etkili olduğunu görüyoruz. Kanaatince birinci etkisi, coğrafyanın etkisi, coğrafya şartlarının zorlayıcı etkisi onları devamlı zinde, tetikte, aktif tutuyor.

"BEN KENDİMİ İSTİKLAL’İN BELEDİYE BAŞKANI OLARAK TANIMLIYORUM"

İstiklal Caddesi’nde esnaf olarak çalışan kimse size ya da bir diğer adaya oy vermiyor, başka yerlerde oturuyorlar. Asıl nereden oy alıyorsunuz?

Beyoğlu’nun hepsinden oy alıyorum, onu baştan söyleyeyim. İstiklal Caddesi ile ilgili şunu söyleyeyim biz Beyoğlu’ndaki her bir vatandaşımıza önce vatandaş olarak onunda ötesinde insan olarak bakıyoruz. Ben kendimi Beyoğlu Belediye Başkanı olarak tanımlarken zaman zaman da ben İstiklal’in Belediye Bakanı olarak tanımlıyorum çünkü İstiklal Caddesi’nin eski adı Cadde-i Kebir’dir büyük cadde demektir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk bizzat Beyoğlu’nda yaşamış ve Beyoğlu’ndan İstiklal mücadelesini başlatmış. Milli mücadele Samsun’dan derler ama Samsun’da atılan o adım, Beyoğlu Karaköy rıhtımından atılmıştır.

"YÜZDE 50’NİN ÜZERİNE ÇIKMAK EN BÜYÜK HEDEFİMİZ"

Çok kısa olmayan bir süreç var başkanlık olarak bu oy oranı artacaktır diye düşünüyorum?

Birinci hedefimiz bu oy oranı üzerine en kadar koyabilirsek başarımız o. Bir defa yüzde 50’nin üzerine çıkmak en büyük hedefimiz.

"BEYOĞLU'NDA DAHA ÇOK KÜLTÜR-SANAT KONUŞACAĞIMIZ BİR DÖNEM"

Müthiş bir sinema, tiyatro, opera yolu İstiklal ve hep şundan şikâyet ediyoruz burada sanat varlığı yok oluyor. Bütün bunları yenilemek çok güzel, burayı tekrar bir kültür-sanat alanı haline getirmek için bir proje var mı?

İstanbul’da 16 milyonun yaşadığı İstanbul’da Beyoğlu’nun kaldırabileceği yükü hesap edin. Daha önceden daha az bir sinema yok aslında. 54 tane kültür-sanat galerimiz var, 10 tane tiyatro salonumuz var. Bütün bunlar aktiviteler anlamında özel sanat alanları, galerilerle, bütün bunlar Beyoğlu’nun gelecekte daha iddialı olacağını ortaya koyuyor."