Hayvan barınağında dehşet!

Hayvan hakları savunucularının ihbarıyla ortaya çıkan gerçek herkesi dehşete düşürdü. Bir barınakta bulunan 153 köpek ve 48 kedinin ölüleri hakkında savcılığa şikayette bulunuldu.

Hayvan barınağında dehşet!

Rusya'da bir grup aktivistin ortaya çıkardığı gerçek kan dondurdu. Bir konteynerin içinde onlarca köpek ve kedi ölüsü bulunması herkesi şoke etti. 153'ü köpek, 48'i kedi olmak üzere toplam 260 hayvanın ölü bulunduğu yerde bazı köpeklerin ve kedilerinin kafalarının koparıldığı tespit edildi.

Rusya'nın Yakutistan bölgesindeki Yakutsk Belediye Başkanı Sardana Avksentyeva'nın hayvanların öldürülmesi için emir verdiği ileri sürülürken, belediye başkanı bu iddiaları kabul etmedi.

Yapılan incelemelerin ardından hayvanların kuduz riski nedeniyle itlaf edildiği belirlenirken bazılarının herhangi bir teste tabii tutulmadan kafalarının kesildiği kaydedildi.

Veterinerlerden alınan bilgilere göre kuduz bir köpekle temas eden tüm hayvanların itlaf edilmesi istendi. Ancak yetkililer isteğin itlaf değil test olduğunu iddia ediyor.

Aktivist Zlata Sycheva, barınakta karşılaştıkları manzaranın dehşete düşürücü olduğunu belirterek, "Barınakta canlı hayvan kalmamıştı. Hepsine test yapılması gerekiyordu ancak bazılarına test dahi yapılmadan kafaları kesilmişti. Bu bir insanlık suçudur" diye konuştu.

Yakutsk'taki devlet savcılığı, korkunç davada yasal kontrollere başladığını doğruladı.