Hayvan hakları yasası değişti ancak uygulanmıyor!

Hayvanlara eziyet edene 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası getirildi. Ancak değişen Hayvan hakları yasası uygulanmıyor. İşte tv100'ün özel haberinin detayları...

Hayvanların bir mal olarak görüldüğü maddeler değiştirildi. Yerine 5 bin 199 sayılı hayvanları koruma kanunu yürürlüğe girdi. Hayvanlara eziyet edene 6 aydan 4 yıla kadar hapis cezası getirildi.

Yasanın yürürlüğe girmesinin üzerinden yaklaşık 3 ay geçti ancak ygulamada halen eski kanuna göre işlem yapılıyor. Bu duruma son örnekse tv100’ün gündeme getirdiği haberdi.

Hukukçular şikayetçi

Hukukçular, yasanın pratikte yeterince yaygınlaşmadığından şikayetçi.
İstanbul Barosu Hayvan Hakları Başkanı Avukat Deniz Tavşancıl Kalafatoğlu, yaşanan karışıklığı şöyle anlattı: 

"Öncelikle çok üzüntülüyüm çünkü yıllarca yasal düzenleme için mücadele verdik şimdi de yapılan yasal mücadelenin bilinirliğin için mücadele veriyoruz. Şimdi bu 14 Temmuz 20021 neredeyse üç ay oldu ve bu düzenleme ile artık sahipli sahipsiz hayvan ayrımı kalktı  ve bununla beraber hayvanlara yapılan her türlü şiddet cinsel saldırı tecavüz eylemleri eziyet işkence eylemleri de suç kapsamına alındı. Malesef yasanın hala bilinirliliği yok. Bu yasanın bilinmesi için hakim ve savcılarımıza meslek içi eğitim verilmesi gerekiyor."