Hayvanat Bahçesi'nden bir müjde daha geldi... Doğadan hızla yok olan bir canlı daha doğdu. Görevliler çok sevindi

Londra Hayvanat Bahçesi'nden müjdeli bir haber daha geldi. Doğadan hızla yok olan ender bir canlı hayvanat bahçesinde dünyaya geldi. Hızla yok olan ve nesli tehlike altında olan canlının doğumunu gören görevliler çok sevindi.

Hayvanat Bahçesi'nden bir müjde daha geldi... Doğadan hızla yok olan bir canlı daha doğdu. Görevliler çok sevindi

Londra Hayvanat Bahçesi'nden müjdeli bir haber daha geldi. Nesli doğadan hızla yok olan bir goril dünyaya gözlerini açtı. üvey kardeşinin doğumundan bir aydan daha kısa bir süre sonra doğan yavru gorili gören hayvanat bahçesi görevlileri çok sevindi.

BEBEK GORİL DÜNYAYA GELDİ

Bebek perşembe akşamı anne Effie'den dünyaya geldi. Hayvanat bahçesi bakıcıları, bebeğin cinsiyetini belirlemeden önce çiftin birbirine bağlanmasına izin verdiklerini söyledi. Personel başlangıçta bebek doğduğunda göbek kordonuna sarılmış olmasından endişe duymuştu ancak bunun "herhangi bir sorun yaratmadığını ve bebeğin beslenmeye ve etrafta dolaşmaya devam ettiğini ve artık tamamen koptuğunu" ekledi. Her iki bebeğin de babası, Londra Hayvanat Bahçesi'nin 19 yaşındaki gümüş sırtlı Kiburi'siydi. Koruma yetiştirme programı kapsamında Kasım 2022'de Tenerife'den hayvanat bahçesine gönderildi.

Personel, Silverback'in gelişinin 'goril alt türlerinin genetik olarak çeşitli ve sağlıklı bir popülasyonunun korunmasını' sağladığını söyledi.  Aramızdaki Goriller ve Diğer Primat Hikayeleri Londra Hayvanat Bahçesi'nin primatlar bölümü müdürü Kathryn Sanders, bebeklerin "sürümüze büyük katkılar" olduğunu söyledi.

 

Hayvanat Bahçesi'nden bir müjde daha geldi... Doğadan hızla yok olan bir canlı daha doğdu. Görevliler çok sevindi - Resim : 1

''İKİ GENÇ YAN YANA BÜYÜYECEK''

Şunları ekledi: "Effie ve bebeği ilk 72 saat boyunca bizi tetikte tuttu çünkü göbek kordonunun yeni doğan için herhangi bir risk oluşturmadığından emin olmak istiyorduk. "Bebeğin beslendiğini, normal şekilde hareket ettiğini ve annesinin kollarından dışarı bakan parlak gözlerine bir göz atmak büyük bir rahatlamaydı. "İki genç artık yan yana büyüyecek, kalıcı bir oyun arkadaşına sahip olmayı sevecekler."

Uluslararası koruma yardım kuruluşu Londra Zooloji Derneği'nin (ZSL) bir parçası olan Londra Hayvanat Bahçesi, Batı Kongo Havzası'ndaki batı ova gorillerinin yaşam alanlarını korumaya yönelik koruma çabalarını artırdığını söyledi. Bölgenin doğal kaynaklarının kullanılmasına alternatifler bulmak için yerel topluluklarla birlikte çalıştığını ve gorillerin evini korumak amacıyla ormansızlaşmayı önlemek için çalıştığını söyledi.

 

Hayvanat Bahçesi'nden bir müjde daha geldi... Doğadan hızla yok olan bir canlı daha doğdu. Görevliler çok sevindi - Resim : 2