Hayvanat bahçesine giden aile, kafes içerisindeki dev aslanda gördükleri detay karşısında şaşkına döndüler

Hayvanat bahçesini ziyaret etmek isteyen aile, aslanın olduğu kafesin önüne geldiğinde hayrete düştüler. Aslanın kemikleri çıkacak kadar zayıf olduğunu gören aile üyeleri, durumu yetkililere sorduklarında aslanın yaşlı olduğu ve özel bir diyet uygulandığı yanıtını aldılar. Ancak hayvanseverler, aslana iyi bakılmadığı için bu durumda olduğunu düşünüyor ve açıklamaya şüpheyle bakıyor.

Hayvanat bahçesine giden aile, kafes içerisindeki dev aslanda gördükleri detay karşısında şaşkına döndüler

Aileler hayvanat bahçesine gittiklerinde iyi beslenmiş sağlıklı hayvanlar görmeyi beklerler, bu nedenle Çin'de şaşırtıcı derecede sıska bir aslanı gösteren video, ona yeterince bakılmadığı spekülasyonlarına yol açtı.

Hayvanat bahçesine giden aile, kafes içerisindeki dev aslanda gördükleri detay karşısında şaşkına döndüler - Resim : 1

AÇLIKTAN ÖLECEK GİBİ GÖRÜNÜYOR

Mart ayında Douyin ve Weibo gibi Çin sosyal medya sitelerinde yayınlanan hayvanın kaburgalarının açıkça çıkıntılı olduğu görülebiliyor ve doğal olmayan bir şekilde ince görünüyor. Bir dizi kaya merdivenden yavaşça inerken her adım dikkate alınmış gibi görünüyor. Pek çok kişi, tutsak aslanın açlıktan ölüyor gibi göründüğünü ileri sürerek aslanı barındırmaktan sorumlu olanları hemen kınadı, ancak Nanjing'deki Jinniu Gölü Safari Parkı yerel basına Ala adlı aslanın henüz yaşlı olduğunu ve özel bir diyet uyguladığını söyledi.

Hayvanat bahçesine giden aile, kafes içerisindeki dev aslanda gördükleri detay karşısında şaşkına döndüler - Resim : 2

YAŞAMAK BU DEĞİL

Dünya Hayvanları Koruma savunuculuk grubundan Ben Pearson, aslanın görüntülerini değerlendirdikten sonra Yahoo News Australia'ya aslanın genel refahı hakkında endişeleri olduğunu söyledi. Pearson, "Hayvanat bahçesi yetkililerinin aslanın yetersiz beslenmiş görüntüsünün yaşlılıktan kaynaklandığına dair güvence vermesine rağmen, gördüğümüz video rahatsız edici ve bu zavallı hayvanın gördüğü bakım hakkında soru işaretleri uyandırıyor. Kısıtlanmış, çorak bir çevrede volta atan bu yaşlı aslanın görüntüsü, esaret altındaki bir yaşamın vahşi bir hayvan için hiç de yaşam olmadığını bir kez daha pekiştiriyor."