Hayvanının yeteneğini keşfeden çiftçi, bunu tüm dünyaya duyurmak istedi. Yetenekli lama, yaptığı hareketle rekorlar kitabına adını altın harflerle yazdırdı

Tükürmesiyle meşhur lama, yaptığı hareket sayesinde Guinness Dünya Rekoru'nu kırdı. İtalyan bir çiftçiye ait olan lama, 1,5 metrelik bir yüksekliğe yerleştirilmiş çubuğun üzerinden atlayarak en yüksekten atlayan lama rekorunu kırmış oldu.

Soprabolzano'dan Walter Mair, İtalyan TV programı Lo Show Dei Record'un setinde rekor denemesi için laması Boateng de Oro'yu getirdi. Lama iki kez yüksek atlama rekorunu kırmaya çalıştı ama ikisinde de çubuğa dokundu. Mair, TV stüdyosunun Boateng de Oro'nun odaklanmasını etkilemiş olabileceğini düşündü, bu yüzden daha sakin bir ortamda üçüncü bir girişimde bulunma kararı verildi.

Hayvanının yeteneğini keşfeden çiftçi, bunu tüm dünyaya duyurmak istedi. Yetenekli lama, yaptığı hareketle rekorlar kitabına adını altın harflerle yazdırdı - Resim : 1

AT AĞILINDAN ATLARKEN KEŞFETTİ

Bir Guinness Dünya Rekorları hakemi beş gün sonra Mair'in çiftliğini ziyaret etti ve Boateng de Oro çıtayı kolayca temizledi. Mair, hayvanın 1,5 metrelik duvarları olan bir at ağılından atladıktan sonra lamanın zıplama yeteneğini keşfettiğini söyledi. Mair Guinness Dünya Rekorları'na verdiği demeçte, "Güçlü bacakları, harika renkleri, etkileyici bir postu ve iyi bir karakteri olan güzel, görkemli bir aygır" dedi.