Bakan Yardımcısı Nebati: Aşı ile zinciri kırmış olacağız

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nebati, BTSO İstişare Toplantısı'nda, pandemiyle makro dengelerdeki geçici bozulmanın aşıdan sonra toparlanacağını söyledi.

Bakan Yardımcısı Nebati: Aşı ile zinciri kırmış olacağız

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati, BTSO İstişare Toplantısı'nda konuştu. Koronavirüs salgını nedeniyle makro dengelerde meydana gelen geçici bozulmanın, uygulanan normalleşme adımlarıyla kısa vadede ortadan kaldırılmasını hedeflediklerini kaydeden Nebati, bu kapsamda sağlanan desteğin tutarının 550 milyar lirayı aştığına dikkati çekti.

Nebati, "Ekonomimizin 2020 yılının son çeyreğinde toparlanma eğilimini sürdürerek, yılı binde 3 oranında bir büyümeyle bitirmesi bekleniyor. Öncü göstergeler bu yönde. Öncelikli hedeflerimizden biri olan pandemiyle makro dengelerdeki geçici bozulmanın uygulanan normalleşme adımlarıyla kısa vadede ortadan kaldırılmasını hedefliyoruz" diye konuştu.

'Aşı ile zinciri kırmış olacağız'

Ocak ayının ilk haftası itibarıyla yaygın aşılamanın başlayacağını belirten Nebati, "1 Nisan 2021 itibarıyla hızlı bir normalleşmeye başlayacağımızı öngörüyoruz" diyerek şöyle devam etti: Üyelerimizden gelen çağrılar doğrultusunda salgından en fazla etkilenen sektörlere yönelik borç stoku üretmek veya borcu yönetmek değil, borcu ortadan kaldıracak hibe destek paketlerinin hazırlanması gerektiğine dair beklentimizi açıkladık. Salgın sona erdiğinde işletmelerimizin yeniden hizmet verecek maddi güce ve iradeye kavuşmasını sağlamalıyız. Faaliyetleri askıya alınan ve geliri tamamen ortadan kalkan işletmelerin ucuz kredilerle değil hibeyle desteklenmesi, bu süreçte büyük önem arz ediyor.