Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek emekli maaş zamlarına dair açıklamalarda bulundu

Yeni yıla sayılı günler kala milyonların gözü kulağı, emekliye yapılacak zam oranında. Temmuz ayında son olarak emekli maaşların %25 artış yapılmıştı. Fakat, Nisan ayında ara zam alarak en düşük aylığı 7500 liraya yükselen emekliler yararlanamadı. Bakan Şimşek emekli zammına ilişkin yeni bir açıklama yaptı. En düşük emekli maaşının artırılması için çalışma yapıldığına vurgu yapan Şimşek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu yönde talimatı olduğunu ifade etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek emekli maaş zamlarına dair açıklamalarda bulundu

Emekli maaşlarına düzenleme yapılıp yapılmayacağı konusu milyonlarca emeklinin takibinde. Yeni yıla sayılı günler kala, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek emekli maaşlarına yapılacak artışla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Şimşek açıklamasında çalışanların ve emeklilerin enflasyona ezdirilmeyeceğini ifade etti. Bakan Şimşek daha önce yaptığı açıklamasında maaş düzenlemelerinin hedef enflasyona göre yapılacağının altını çizmişti. Temmuz ayında son olarak emekli maaşların %25 artış yapılmıştı. Ancak bu zamdan Nisan ayında ara zam alarak en düşük aylığı 7500 liraya yükselen emekliler yararlanamadı. Memurlarda olduğu gibi emeklilere ek veya seyyanen zam yapılıp yapılmayacağı tartışmaları devam ederken Bakan Şimşek emekli zammına ilişkin yeni açıklama yaptı. En düşük emekli maaşının artırılması için çalışma yapıldığına vurgu yapan Şimşek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu yönde talimatı olduğunu vurguladı. SSK, Bağ-Kur ve Emekli sandığından emekli olanlar ise son dakika gelişmelere odaklandı. 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek emekli maaş zamlarına dair açıklamalarda bulundu - Resim : 1

Emekli maaş zammına ilişkin son gelişmeler takip ediliyor. Bakan Şimşek daha önce yaptığı açıklamasında maaş düzenlemelerinin hedef enflasyona göre yapılacağının altını çizmişti. Katıldığı canlı yayında yeni değerlendirmelerde bulunan Bakan Şimşek, en düşük emekli aylığına ilişkin çalışmaları aktardı. Memurlarla müzakere yapıldığını, işçilerle de yılın başında görüşmelere dikkat çeken Bakan Şimşek, emeklileri enflasyona ezdirmeme ilkeleri olduğunu ifade etti. En düşük emekli aylığı alanların durumunun iyileştirilmesine yönelik Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı olduğunu dile getiren Şimşek “ O çalışmaları yapıyoruz. O konuda çok netiz.” ifadelerini kullandı. Diğer yandan Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş emeklilere yapılabilecek muhtemel zam hakkında Ekim ayını işaret etti. Nisan ayında yapılan seyyanen zam ile en düşük emekli maaşının 7.500 lira olduğunun altını çizen Karakaş, seyyanen emekli zammına ilişkin beklentilerini söyledi. 

“EMEKLİLERİMİZİ ENFLASYONA EZDİRMEME İLKEMİZ VAR''

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek emekli zamlarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulund. Bakan Şimşek açıklamasında “ Memurlarla müzakereler yapıldı, işçilerimizle de yılın başında bağlanmıştı. Emeklilerimizi enflasyona ezdirmeme diye bir ilkemiz var. En düşük emekli maaşı alanların durumunun iyileştirilmesine yönelik, Cumhurbaşkanımızın talimatı oldu o çalışmaları yapıyoruz. O konuda çok netiz.” ifadelerini kullandı.

Şimşek, ayrıca “ Emeklilerimiz çok değerli. Ama ülkenin imkanları çerçevesinde hareket etmemiz lazım. Zor bir dönemden geçiyoruz. Yüzyılın felaketi yaşanmış. Felaketin yaralarını sarmayı önceliklendirmeyi, eminim 86 milyonun tamamı istiyor.” dedi.

EMEKLİ MAAŞLARINA SEYYANEN ZAM YAPILABİLİR

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in maaş düzenlemelerinin hedef enflasyona göre yapılacağı açıklamasını değerlendiren Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, ekim ayında da yeni bir seyyanen zam yapılabileceğini vurgulayarak, "Şu anda asgari ücretin 11 bin 400 olduğunu ele aldığımızda en düşük emekli maaşının 10 lira civarında olması gerektiğini söyleyebiliriz” dedi. Ekim ayında TBMM’nin açılmasıyla beraber emekli maaşlarına yapılabilecek muhtemel zam hakkında da konuşan Karakaş, nisan ayında yapılan seyyanen zam ile en düşük emekli maaşının 7 bin 500’e çıkarıldığını hatırlattı. Karakaş, nisan ayında yapılan seyyanen zam gibi ekim ayında da yeni bir seyyanen zam yapılabileceğini vurgulayarak, “Bakan Şimşek'in son açıklamalarından sonra artık ekim ayında zam yapılması halinde bu zammın sadece kök ücreti 7 bin 500 liranın altında olan emekliler için söz konusu olacak. Dolayısıyla 7 bin 500 liranın üstünde Maaş alan emeklilere zam yapılmayacağı beklentileri de arttı. Şunu söyleyebiliriz ki 1 Ekim'de TBMM açıldığı zaman, Meclise gelecek olan torba yasada 7 bin 500 liralık taban maaşların artması söz konusu olacaktır” diye konuştu.