Bakan Şimşek'ten yeni kredi paketiyle ilgili açıklama: Kalıcı refah artışı için ihracat önceliğimiz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile 11 banka arasında imzalanan ihracatçıya yeni kredi paketine ilişkin değerlendirme yaptı. Bakan Şimşek, "Bugün Ziraat Bankası liderliğinde ihracatçılarımıza ilave 1 milyar dolarlık ihracat kredi paketini devreye sokan bankalarımızı tebrik ediyorum. Kalıcı refah artışı için ihracatı önceliklendirmeye devam edeceğiz." dedi.

Bakan Şimşek'ten yeni kredi paketiyle ilgili açıklama: Kalıcı refah artışı için ihracat önceliğimiz

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ile 11 banka ile arasında imzalanan ihracatçıya yeni kredi paketine ilişkin Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten açıklama geldi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Bugün Ziraat Bankası liderliğinde ihracatçılarımıza ilave 1 milyar dolarlık ihracat kredi paketini devreye sokan bankalarımızı tebrik ediyorum. Kalıcı refah artışı için ihracatı önceliklendirmeye devam edeceğiz. 2024 yılında dezenflasyon ve ekonomide yapısal dönüşüm hız kazanacak. İç talebin yavaşlayacağı bir döneme gireceğiz. Firmalarımızın üzerine düşen ise ihracatı önceliklendirmek." ifadelerine yer verdi.