Nureddin Nebati açıkladı! Kredide vade farkının yarısını bakanlık ödeyecek

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, vatandaşlara maddi desteğin devam edeceğini vurgulayarak kredide vade farkının yarısını bakanlığın ödeyeceğini açıkladı.

Nureddin Nebati açıkladı! Kredide vade farkının yarısını bakanlık ödeyecek

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından bölge ekonomisini ve vatandaşları kalkındırmak amacıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Diyarbakır’da yaptığı açıklamada, kredide vade farkının yarısını bakanlığın ödeyeceğini söyledi.

Bakan Nebati, yaptığı açıklamada, bankalara vadeleri gelmiş veya 6 ay içerisinde vadesi gelecek borçların 6 aya kadar ötelenmesine imkân sağladığını duyurdu.

Bakan Nebati şu şekilde konuştu:

Kredide vade farkının yarısını Bakanlığımız karşılayacak olup esnafımıza yüzde 7,5 oranında yansıyacaktır.

"6 AY İÇERİSİNDE VADESİ GELECEK BORÇLARIN 6 AYA KADAR ÖTELENMESİNE İMKAN SAĞLADIK"

Bankalara vadeleri gelmiş veya 6 ay içerisinde vadesi gelecek borçların 6 aya kadar ötelenmesine imkan sağladık. Hazine faiz destekli krediler kapsamında Diyarbakır’ımıza finansman sağlamaya devam ediyor. 2022 yılı içinde Diyarbakır’da 3983 esnaf ve sanatkara Halk Bankası’nda 1.1 milyar liralık Hazine faizi destekli kredi kullandırılmıştır.

"DİMDİK DURMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

2023 yılı Ocak ve Şubat aylarında toplam 1215 esnaf ve sanatkara 493 milyon liralık kredi kullandırılmıştır. 2022 yılında Diyarbakır’da 13469 tarımsal üreticilere Ziraat Bankası tarafından 4.3 milyar liralık Hazine faizli kredi kullandırılmıştır.

Hükümet olarak bugün verdiğimiz sözlerin arkasında durduysak sözlerin arkasında dimdik durmaya devam edeceğiz.

Türkiye ekonomi modelinin çıktılarının ülkemizin refahının seviyesinin artmasına, Türkiye yüzyılı vizyonuna çok büyük katkı sağlayacaktır.