Nebati: Enflasyon Nisan'da zirve yapacak

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Nisan ayında enflasyonda zirvenin geleceğini söyledi. Nebati, TÜFE rakamlarının sonradan toparlanacağını ifade etti.

Nebati: Enflasyon Nisan'da zirve yapacak

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, enflasyonun Nisan ayında zirveye ulaşacağını fakat yüzde 50 seviyesini aşmayacağını söyledi. Nebati, bu yıl Türk lirasının istikrara kavuşacağını söyledi.

Bakan Nebati Japon Haber ajansı Nikkei’ye verdiği röportajda, “Ocak ayında enflasyonun yükselmesini ve belirli bir süre yüksek seviyelerde kalmasını bekliyoruz. Yaz aylarında enflasyonun toparlanma kaydetmeye başlamasını ve Aralık ayında ise baz etkisinden dolayı keskin bir şekilde gerileyeceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

Türk Lirası'na ilişkin değerlendirmesinde Nebati, "Lira geçen yıl değerini yüzde 45 civarında kaybetti, lirada daha fazla negatif gelişme beklemiyoruz. Lirada daha fazla değer kaybı beklemiyoruz. Atandığım dönemdeki döviz kuru ile bu yılın sonundaki döviz kuru arasında dengesizlik olmayacak" ifadelerini kullandı.

Bakan Nebati, "19 Aralık'tan bu yana dövize önemli müdahale olmadı. Kur korumalı yeni mevduat planında toplam hacim 272 milyar lirayı aştı. Kur korumalı yeni mevduat planına 113 milyar lira döviz hesaplarından geldi. 2023 Haziran seçimlerine karan tek haneli enflasyona sahip olacağız" diye konuştu.