Bakan Nebati'den net kur ve faiz mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa programı sırasında yaptığı açıklamada "Enflasyonla ilgili bir sıkıntımız var, aşıyoruz, aşacağız. Bu ülke kötümserlere rağmen güçlenerek 21'inci yüzyıla damgasını vuruyor. Türkiye ekonomisini kur-faiz sarmalından çıkardık" dedi.

Bakan Nebati'den net kur ve faiz mesajı

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Şanlıurfa'da iş dünyası toplantılarına  katıldı. Bakan Nebati burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Petrol, emtia fiyatları yükseliyor, dünya bir enflasyon kıskacında, biz hep beraber bu işlerin üstesinden geliyoruz.

Hiç kimseyi enflasyona ezdirmedik, bundan sonra da ezdirmeye izin vermeyeceğiz. Önümüzü kapatacak her türlü bürokratik engelin üzerine gideceğiz.

"Disiplinden asla taviz vermiyoruz''

Hiç kimse bu ülkenin yatırımcısına, girişimcisine engel koyamaz. Şu anda Türkiye aldığı önlemler, ortaya koyduğu dirayetle bölgemizin gücü olmaktan çıkmış, dünyanın en güçlü ülkelerinden, sözü dinlenen ülkelerinden, masada olan ülkelerinden biri haline gelmiştir.  Bütçe dengesinden, disiplininden asla taviz vermiyoruz.

Yatırımcılar Türkiye gelsin diye bir koşacağız, Londra'ya da Paris'e de Körfez'e de Japonya'ya da Afrika'ya da gideceğiz, onları buraya getireceğiz