Bakan Nebati'den kur ve enflasyona ilişkin açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, Bursa İş Dünyası Buluşması toplantısında kur ve enflasyona ilişkin açıklamalarda bulundu. Nebati, "Bizler Mart ayında yüze 61.1 seviyesine yükselen enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atmaktayız" dedi. İşte detaylar...

Bakan Nebati'den kur ve enflasyona ilişkin açıklama

Hazine ve Maliye Bakanı Nurettin Nebati, Bursa İş Dünyası Buluşması toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Nebati, kur ve faizin üstesinden gelindiğini ve sırada enflasyonun olduğunu söyledi.

"Bizler Mart ayında yüze 61.1 seviyesine yükselen enflasyonu düşürmek için kararlı adımlar atmaktayız" diyen Nebati ayrıca, "Beklentilerini enflasyon daha da yükselecek kurgusu üzerine kuranlar ve bunun üzerinden fahiş fiyat uygulayan işletmeler takibimiz altındadır" ifadelerin kullandı.

Bakan Nebati kur korumalı mevduat hesabı ile döviz kurunda stabilizasyon sağlandığını belirterek, "Kur korumalı mevduat hesabında 596 milyar lira olan bakiye, 1 Nisan itibarıyla 695 milyar Türk Lirasına ulaşmış durumda" dedi.

Bakan Nebati'nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Son haftalarda birçok uluslararası kuruluş büyüme rakamlarını düşürüyor. ABD’de son 40 yıl AB’de son 35 yılın en çok enflasyon rakamlarını gördük.

Salgın döneminde dünyada ihracatta 225 milyar doları aşan tarihi bir rakama ulaştık. Mart ayında da geçtiğimiz yıla oranla yüzde 22 oranında arttı.

Bizler küresel düzeyde yaşanan emtia sıkıntısını en aza indirmek için çalışmalar yaptık. Tarım desteklerini 29 milyar liraya çıkardık. Enerji emtia fiyatlarındaki kötü günlerin geride kalması için umudumuz var. İhracatçılarımız yönelik tedbirler almaya devam ettik.

Dünya ekonomilerinin son dönemdeki en büyük sorunu artan enflasyon. Dünya karşı karşıya kaldığı enflasyonla mücadele etmek zorunda.