HDP tarafını belli etti! Kılıçdaroğlu, "Mehmetçik"e dua etti, HDP teröristleri savundu

TSK'ın Irak'ın kuzeyindeki terörist hedeflere yönelik başlattığı Pençe Kilit Operasyonu ile ilgili CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun destek ve dualı paylaşımına HDP'den yanıt geldi. HDP sözcüsü Ebru Günay "gizli ittifak ortağına" tepki gösterip teröristleri savundu.

HDP tarafını belli etti! Kılıçdaroğlu, "Mehmetçik"e dua etti, HDP teröristleri savundu

Terörle mücadele hız kesmeden sürüyor.  Son olarak, Türk Silahlı Kuvvetleri, 17 Nisan gecesi Irak'ın kuzeyindeki Metina, Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde terörist hedeflere yönelik karadan ve havadan Pençe Kilit Operasyonu'nu başlattı.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, operasyonda ilk belirlemelere göre 19 terörist etkisiz hale getirildi.

"Allah, Mehmetçiğimizin ayağına taş değdirmesin"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, söz konusu operasyonla ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit operasyonunda, dualarımız kahraman ordumuzla birlikte. Allah bu mübarek ayda, Mehmetçiğimizin ayağına taş değdirmesin" ifadelerini kullandı.

HDP tarafını belli etti! Kılıçdaroğlu, "Mehmetçik"e dua etti, HDP teröristleri savundu - Resim : 2
HDP yine terörü savundu

Bu paylaşım üzerine HDP Parti Sözcüsü ve Mardin Milletvekili Ebru Günay, Kılıçdaroğlu'na tepki göstererek, "Erdoğan Kürt düşmanlığı üzerinden tüm muhalefeti hizaya getirmek istiyor. Bu savaş ile tüm yaptıklarına meşruiyet sağlamaya çalışıyor. Muhalefet liderinin verdiği tepkiye bakar mısınız? Sizin Kürt sorununa çözümünüz bu mu?" ifadelerine yer verdi. HDP sözcüsü bu sözlerle partisinin terör örgütü PKK'nın savunuculuğunu yaptığını göstermiş oldu. 

HDP tarafını belli etti! Kılıçdaroğlu, "Mehmetçik"e dua etti, HDP teröristleri savundu - Resim : 3