HDP'den Kadıköy'de skandal yürüyüş! Milletvekili Saliha Aydemir polise yumruk attı, hakaretler etti

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması için HDP, İstanbul'un Kadıköy ilçesinde yürüyüş düzenledi. Skandal yürüyüşte HDP'li milletvekilleri polise parmak sallayıp, tehditler savurdu. HDP milletvekilinin polise yumruk atması kameralara yansıdı.

Bebek katili Abdullah Öcalan için destek yürüyüşü düzenleyen HDP günler öncesinden başlayan çağrılar sonucu bugün Kadıköy'de toplandı. Öcalan lehine sloganlar atan gruba polis müdahale etti. Gruba liderlik eden HDP Batman Milletvekili Ayşe Başaran ve HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca dokunulmazlıklarını PKK sempatizanlarına siper etmeye çalıştı.

HDP'den Kadıköy'de skandal yürüyüş! Milletvekili Saliha Aydemir polise yumruk attı, hakaretler etti - Resim : 1

HDP'li vekiller hakaretler ve tehditler savurdu
İki vekil polislerle tartışarak polis amirlerine hakaret ve tehditler savurdu. Başaran ve Uca polislere, "Çete başı, mafya, terbiyesiz ahlaksız. Hesap vereceksiniz. Gideceksiniz. Kürt kadınlarına saygı duymayı öğreneceksin. Papucumun polisi." diye bağırdı.

HDP'den Kadıköy'de skandal yürüyüş! Milletvekili Saliha Aydemir polise yumruk attı, hakaretler etti - Resim : 2

HDP'li kişi polise yumruk attı
Başaran, olayı takip eden basına kendilerine müdahale eden polislerin yargılanacağını söyledi. PKK yandaşları, bebek katili Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması için sloganlar atarken HDP'li bir kişinin polise yumruk attığı anlar da kameralara yansıdı.

HDP'den Kadıköy'de skandal yürüyüş! Milletvekili Saliha Aydemir polise yumruk attı, hakaretler etti - Resim : 3

"Polisimize yumruk atan terörist bozuntusunun ismi, HDP Milletvekili Saliha Aydemir"
Bakan Soylu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Terörist cenazesine de, terörist başı için yürümek isteyene de müsaade etmeyiz. Bugün, terörist başı, bebek katiliyle ilgili yürüyüş için Bursa Gemlik'e; içinde PKK'nın emir eri sözde milletvekilleri dahil birçok yerden gitmek isteyenlere hiçbir yerde elbette müsaade etmedik. Kadıköy’den gitmek isteyip direnenler gözaltında... Polisimize yumruk atan terörist bozuntusunun ismi, HDP Milletvekili Saliha Aydemir. Gerekli suç duyurusu yapılıyor. Kılıçdaroğlu, müsebbibi sensin" ifadelerini kullandı. 

HDP'den Kadıköy'de skandal yürüyüş! Milletvekili Saliha Aydemir polise yumruk attı, hakaretler etti - Resim : 4

70 kişi gözaltına alındı
İçişleri Bakanlığı skandal yürüyüşle ilgili "Bugün HDP organizesinde Bursa’nın Gemlik ilçesinde düzenlenecek eyleme katılmak üzere Sancaktepe, Maltepe ve Kadıköy ilçelerimizden araç kaldırılacağı ve izinsiz yürüyüş yapılacağı bilgisi alınmıştır. Kadıköy ilçemizde izinsiz toplu yürüyüş yapan ve aralarında HDP ve DBP Milletvekillerinin de bulunduğu gruplara, eylemlerinin yasal olmadığı ihtar edilerek, gerekli uyarılarda bulunulmuştur. 2911 Sayılı Yasaya aykırılık teşkil eden eylemlerin durdurulmasına yönelik uyarıları dikkate almayan, görevli memurlara mukavemetle karşılık vererek, toplu yürüyüşte ısrar eden ve taşkınlık yapan gruplara müdahale edilerek (70) kişi gözaltına alınmıştır. Ayrıca grupları provoke ederek, görevli polis memuruna yumruklu saldırıda bulunan DBP Milletvekili Salihe Aydeniz hakkında suç duyurusunda bulunulmuştur. Konuyla ilgili tahkikata başlanmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunulur" açıklamasını yaptı.

HDP'den Kadıköy'de skandal yürüyüş! Milletvekili Saliha Aydemir polise yumruk attı, hakaretler etti - Resim : 5

HDP, teröristbaşı için çağrı yapmıştı
Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması için HDP Sözcüsü Ebru Günay, geçtiğimiz gün "Ölünceye kadar hapislik biçimindeki ağırlaştırılmış müebbet infaz rejimi AİHM kararları ve Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi tavsiyeleri doğrultusunda sona erdirilmelidir. İmralı Hapishanesi kapatılmalı, İmralı tecrit sistemi ortadan kaldırılmalıdır. Kürt sorununun demokratik çözümü, toplumsal ayrışma üreten her soruna eşit-ortak yaşam temelinde yaklaşılmalıdır. Bundan ötürü diyoruz ki; ekonomik refah ve toplumsal adaleti hedefleyen bütünlüklü bir toplumsal barış projesinin hayata geçirilmesi ülkemiz açısından elzemdir. Bir kez daha ifade etmek gerekirse; tecrit politikalarının ülkede yarattığı etkilerine dair itirazımızı dile getirmek için 12 Haziran’da gerçekleştireceğimiz ‘Tecrit Siyasetine Karşı Özgürlüğü Savunmak İçin Gemlik’e Yürüyüşü’müze tüm halkımızı ve demokratik kamuoyunu davet ediyoruz." çağrısını yapmıştı.