HDP'li Pervin Buldan önce "PKK ile hiç bir ilişkimiz ve diyaloğumuz yok" dedi ardından adeta itiraf etti "Öcalan ile Demirtaş'ın arasında anlaşmazlık yok"

HDP’li Buldan terör örgütü PKK ile partisinin arasında hiçbir bağ olmadığını iddia ederek “Hiçbir ilişkimiz ve diyaloğumuz yok” dedi. Bu sözlerin ardında ise adeta itiraf gibi bir açıklama yaptı: “Öcalan ile Selahattin Demirtaş'ın arasında anlaşmazlık olduğu doğru değil”

HDP'li Pervin Buldan önce "PKK ile hiç bir ilişkimiz ve diyaloğumuz yok" dedi ardından adeta itiraf etti "Öcalan ile Demirtaş'ın arasında anlaşmazlık yok"

HDP’li Buldan’dan ilginç açıklamalar. Buldan, terör örgütü PKK ile partisinin arasında hiçbir bağ olmadığını iddia ederek “Hiçbir ilişkimiz ve diyaloğumuz yok” dedi. Bu sözlerin ardında ise itiraf gibi bir açıklama yaptı: “Öcalan ile Selahattin Demirtaş arasında anlaşmazlık olduğu doğru değil”

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Armağan Çağlayan’ın YouTube kanalında soruları yanıtladı. Partisinin terör örgütü PKK ile bir ilişkisinin bulunmadığını öne süren Buldan “HDP’nin PKK ile arasında herhangi bir ilişki yoktur. Bunu çok açık ve samimi şekilde ifade etmek istiyorum. Bizim PKK ile herhangi bir ilişkimiz, diyaloğumuz olmasının, kesinlikle söz konusu olmadığını söylemek istiyorum ve Türkiye kamuoyunun bu yanlış algıdan, bu yanlış tanımadan vazgeçmesi gerektiğini düşünüyorum.”

Demirtaş ile Öcalan’ın arasında anlaşmazlık yok!

Pervin Buldan PKK ile hiçbir ilişkilerinin olmadığına yönelik sözlerinin ardından terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın aralarında anlaşmazlık olduğu yönündeki soruya ise şu yanıtı verdi:

“Demirtaş ve Öcalan arasında sanki bir anlaşmazlık varmış gibi yansıtılıyor. Bunu ülkeyi yönetenler yapıyor. Oysa böyle bir şey yok. Zaten Öcalan’la yaklaşık bir yıldan fazladır avukat görüşü bile yapılmıyor. Görüşme yapılmadığı bir ortamda böyle bir şeyin kamuoyuna yansıtılmasının, tamamıyla iktidarın bir algı operasyonu olduğu kanısındayım. Böyle bir algının kesinlikle doğru olmadığını söyleyebilirim.”

Akşener’i cumhurbaşkanlığına uygun bulmuyorum

Buldan’dan Akşener ile ilgili de dikkat çeken bir açıklama yaptı. Millet ittifakının cumhurbaşkanı adayının kim olacağı konusu hala tartılırken HDP cephesinden Akşener çıkışı geldi. Buldan "Ben Meral Akşener'in Cumhurbaşkanlığı adaylığına çok sıcak bakmıyorum. Çünkü; daha demokrat, daha bağımsız daha özgürlükçü ve gerçekten daha bir kadın olması gerekiyor. Ben Akşener'in siyasetine karışacak bir insan değilim, herkes kendi siyasetini yapar. Ancak durduğu çizginin ve yönetim anlayışının Cumhurbaşkanlığına çok uygun olmadığını düşünüyorum." dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener kendisinin Cumhurbaşkanı adayı olmayacağını Başbakan adayı olduğunu açıklamıştı.