Hem yürekler hem ocaklar, onlar için yandı! Her evde depremzedeler için yüzlerce ekmek pişirdiler

Merkez üssü Kahramanmaraş olan yıkıcı deprem 10 ilde büyük kayıplara neden oldu. Tüm Türkiye'nin tek yürek olduğu bu acı günlerde, Van'a bağlı Özalp ilçesinde 40 tandır yakılarak depremzedelere gönderilmek üzere yüzlerce ekmek pişirildi.

Hem yürekler hem ocaklar, onlar için yandı! Her evde depremzedeler için yüzlerce ekmek pişirdiler

Özalp Kaymakamlık ve belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyası için vatandaşlar seferber oldu. Bir hayırsever tarafından gönderilen parayla alınan 650 kilogram unun ekmek yapılması için kadınlar hamur yoğurup tandırları yaktı. İstasyon Mahallesi'nde bir grup kadın yaktıkları tandırlarda 2 bin 500 adet ekmek yaparak yetkililere teslim etti.

Hem yürekler hem ocaklar, onlar için yandı! Her evde depremzedeler için yüzlerce ekmek pişirdiler - Resim : 1

2 BİN 500 EKMEK YAPTIK

Songül Durmaz isimli kadın, iki günden beri depremzedeler için ekmek pişirdiğini belirterek, “Allah yardımcıları olsun. Bizler elimizden geleni yapıyoruz. Annem ve yengemle birlikte 2 bin 500’e yakın ekmek yaptık” dedi.

Hem yürekler hem ocaklar, onlar için yandı! Her evde depremzedeler için yüzlerce ekmek pişirdiler - Resim : 2

40 TANDIR YAKTILAR 

Ekmeklerin yapılmasında katkısı olan Mehmet Tak, bir hayırsever tarafından gönderilen para ile 650 kilogram un aldığını belirterek, “Özalp ilçe merkezi ve kırsal mahallerindeki ailelere bu unu dağıttık ve 40 ayrı yerde tandır yakılarak ekmek yapıldı” ifadelerini kullandı.

Hem yürekler hem ocaklar, onlar için yandı! Her evde depremzedeler için yüzlerce ekmek pişirdiler - Resim : 3