Mkhitaryan Azerbaycan'a gitmeme kararı aldı

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de oynanacak UEFA Avrupa Ligi finalinde Arsenal'in Ermeni oyuncusu Henrikh Mkhitaryan görev yapamayacak.

Mkhitaryan Azerbaycan'a gitmeme kararı aldı

29 Mayıs'ta Arsenal ile Chelsea arasında oynanacak final maçı öncesi güvenliğini gerekçe gösteren Mkhitaryan Bakü'ye gitmeme kararı aldı.

Açıklamada Mkhitaryan "Bütün opsiyonları değerlendirdikten sonra Avrupa Ligi final maçının kadrosunda yer almamama karar verdik" dedi.

Bu maçı kaçıracağı için üzgün olduğunu söyleyen Mkhitaryan "Final çok sık oynayabileceğiniz bir maç değil ve oynayamayacağım için üzgünüm" diye konuştu.

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki politik gerginlik nedeniyle Mkhitaryan daha önce de Azerbaycan'da oynanan kulüp maçında yer almamıştı.

Arsenal kulübünün açıklamasında ise "UEFA'ya endişelerimizi ilettik. Micki'yi kadroya alabilmek için ne yapabileceğimizi düşündük ancak en sonunda kadroda olmamasının daha iyi olacağında karar kıldık" denildi.

UEFA ise Arsenal'e verdiği yanıtta "Oyuncunun, Azerbaycan'daki güvenliği konusunda ülkenin en yüksek makamlarından güvence alındı. Bu garantiler sonucunda kapsamlı bir güvenlik planı oluşturuldu ve bu planı kulübünüze ilettik. Oyuncunun kararına saygı duyuyoruz." denildi.

UEFA Avrupa Ligi finali 29 Mayıs'ta Arsenal ile Chelsea arasında Bakü'de oynanacak.