Her aileden 1 kişinin başvurması yeterli! Aile Bakanlığı dar gelirli hanelere ödeme yapıyor. Ödemeler PTT'den oluyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli ailelere sosyal destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Her haneden 1 kişinin başvurması yeterli. Aylık ödemeler PTT aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine teslim ediliyor.

Her aileden 1 kişinin başvurması yeterli! Aile Bakanlığı dar gelirli hanelere ödeme yapıyor.  Ödemeler PTT'den oluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarında aile destek ödemesini uzatma kararı alındığını belirtti. Söz konusu ödemeler hakkında ayrıntılar da paylaşıldı.

TOPLAMDA 15 BİN LİRA VERİLİYOR

Aile destek ödemelerinde herhangi bir kesinti olmadığı belirtilerek ödemelere aynı şekilde devam edildiği paylaşıldı. Toplamda 3.7 milyon hanenin faydalandığı program kapsamında ailelere 850 lira ile 1.250 lira arasında ödemeler yapıldığı ve yılda toplam ödemelerinin 15 bin lirayı bulduğu ifade edildi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş konu hakkında bir açıklama yaptı. Bakan Göktaş açıklamalarında ihtiyaç sahibi hanelere bu ay toplam 4.3 milyar lira ödeme yapacaklarını belirtti ve Türkiye Aile Destek Programı’nın bir yıl daha süreceğini bildirdi.

SON ÖDEME 11 TEMMUZ'DA YATTI

Ayrıca Bakan Göktaş açıklamalarında programın başlangıcından bu yana hanelere sağlanan destek tutarının 39.3 milyar lirayı aştığını vurguladı.

Aile destek ödemeleri 11 Temmuz Salı günü itibarıyla hesaplara aktarıldığı belirtilerek programdan 3.7 milyon hanenin yararlandığını ve hanelere gelirlerine göre 850 lira-1.250 lira arasında destek verildiği paylaşıldı.

Bakan Göktaş, “İhtiyaç sahibi hanelere bu ay 3.3 milyar lira aile desteği, 1 milyar lira de çocuk desteği olmak üzere toplam 4,3 milyar lira ödeme yapacağız” dedi ve Ekim 2022’de Çocuk Desteği ve Elektrik Tüketim Desteği’nin programa eklendiğini vurguladı.