Her aileden 1 kişinin başvurması yeterli! Aile Bakanlığı o ödemeleri yatırmaya başladı. Hesaplarınızı kontrol etmeyi unutmayın

Türkiye'de yaşayan milyonlarca dar gelirli aileye yönelik destek ödemeleri devlet tarafından yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı her ailenin ihtiyaçlarını karşılaması için oluşturduğu destek ödemesinin hesaplara yatırılmaya başlandığını açıkladı.

Her aileden 1 kişinin başvurması yeterli! Aile Bakanlığı o ödemeleri yatırmaya başladı. Hesaplarınızı kontrol etmeyi unutmayın

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan destek ödemeleriyle ilgili bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada ihtiyaç sahibi vatandaşların hesaplarına aktarılması planlanan aile destek ödemelerinin başladığı belirtildi.

TOPLAM 4.3 MİLYAR LİRA ÖDEME YAPILACAK

Aile destek ödemelerinde herhangi bir kesinti olmadığı belirtilerek toplamda 3.7 milyon hanenin faydalandığı program kapsamında ailelere 850 lira ile 1.250 lira arasında ödemeler yapıldığı paylaşıldı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bir açıklama yaptı. Bakan Göktaş açıklamalarında ihtiyaç sahibi hanelere bu ay toplam 4.3 milyar lira ödeme yapacaklarını belirtti ve Türkiye Aile Destek Programı’nın bir yıl daha süreceğini aktararak programın başlangıcından bu yana hanelere sağlanan destek tutarının 39.3 milyar lirayı aştığını vurguladı.

Aile destek ödemeleri 11 Temmuz Salı günü itibarıyla hesaplara aktarıldığı belirtilerek programdan 3.7 milyon hanenin yararlandığı ve hanelere gelirlerine göre 850 lira-1.250 lira arasında destek verildiği paylaşıldı.

BAKAN GÖKTAŞ'IN AÇIKLAMALARI

Konu ile ilgili olarak Bakan Göktaş açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: "İhtiyaç sahibi hanelere bu ay 3.3 milyar lira aile desteği, 1 milyar lira de çocuk desteği olmak üzere toplam 4,3 milyar lira ödeme yapacağız. Çocuk desteği kapsamında hanelerimize aylık 350 lira- 650 lira tutarlarında ilave destek sağlıyoruz. Elektrik Tüketim Desteğimiz ile de hanelerimize aylık 110 -221 lira arasında ödeme yapıyoruz"