Her bir karışında kahramanlık destanı yatıyor! tv100 Kurtuluşun ve kuruluşun kenti İzmir’de

100. yılın kanalı tv100 her bir karışında kahramanlık destanının yazıldığı, kurtuluşun ve kuruluşun kenti İzmir’de. Bir milletin küllerinden doğuşunun, aydınlık yarınlara uzanışının kenti İzmir’in milli mücadeledeki önemini Dokuz Eylül Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kemal Arı anlattı...

tv100 milli mücadelenin ve bağımsızlığın en önemli şehirlerini ekrana getirmeye devam ediyor. Bu sefer rota kurtuluşun ve kuruluşun şehri İzmir. 9 Eylül’de İzmir’in dağlarında açılan çiçekler 29 Ekim’de Türkiye’yi cumhuriyete kavuşturdu. İşte bu kahramanlık destanının yazıldığı İzmir’in önemini Dokuz Eylül Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kemal Arı tv100 muhabiri Muratcan Altuntoprak’a anlattı, kameraman Furkan Özdemir görüntüledi.

PROF. DR. KEMAL ARI tv100’e ANLATTI

Dokuz Eylül Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kemal Arı, İzmir’in milli mücadele dönemindeki sürecini tv100 ekranlarına anlattı.

“1919'da İzmir’in işgaliyle başlayan kurtuluş ateşi, 9 Eylül’de Yunan askerlerinin denize dökülmesiyle, bugün 100'ncü yılını kutladığımız Türkiye Cumhuriyeti’nin müjdecisi oldu...”