Her gün enkazın altına girip, saniyeler içinde kaybolup geri dönüyor! Nedenini duyanlar hayranlık duydu

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem Adıyaman’da da büyük hasarlara neden oldu. Adıyaman’ın merkeze bağlı Dardağan Köyü'nde yaşayan Birgül Tuncay ve Aziz Tuncay’ın depremde 4 inekten 2’si, 15 keçisi ve 30 tavuğu enkaz altında kalarak telef oldu. Tuncay çiftinin hayatta kalan 2 inekten birisi dışarı çıkartılırken, birisi ise enkazda sıkıştı. Birgül Tuncay ise her gün sürünerek enkaza girip ineğini besliyor.

Her gün enkazın altına girip, saniyeler içinde kaybolup geri dönüyor! Nedenini duyanlar hayranlık duydu

Asrın felaketi olarak adlandırılan merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem  Adıyaman’da da hasara neden oldu.Merkeze bağlı Dardağan Köyü'nde yaşayan Birgül Tuncay ve Aziz Tuncay’ın altı ahır üstü ev olan yapıları depremde tamamen yıkıldı. Tuncay ailesinin ahırda bulunan 4 inekten 2’si, 15 keçisi ve 30 tavuğu enkaz altında kalarak telef oldu. Hayatta kalan 2 inekten birisi dışarı çıkartılırken, birisi ise enkazda sıkıştı.

Her gün enkazın altına girip, saniyeler içinde kaybolup geri dönüyor! Nedenini duyanlar hayranlık duydu - Resim : 1

HER GÜN ENKAZA GİRİYOR

Birgül Tuncay, depremin ilk gününden itibaren enkazda sıkışan ineğini kurtarmak için çabaladı ancak enkazdan çıkartamadı. 'Bircan' isimli ineğini her gün enkazın altına sürünerek girip su ve yiyecek vererek besleyip "Geldim kızım, geldim" diyerek ulaşan Birgül Tuncay, ineğiyle konuşuyor. Ölen hayvanları için gözyaşı döken Tuncay, ineğinin kurtarılmasını istiyor.