Her role giren dolandırıcılara operasyon! Emlakçı, bankacı ve ev sahibi rolüne bürünerek birçok kişiyi dolandıran çeteye operasyon yapıldı; 8 kişi gözaltına alındı

Kütahya’da, emlakçı, bankacı ve ev sahibi kimliğine bürünerek ev satmak, kredi vermek bahanesiyle çok sayıda kişiyi dolandıran çeteye operasyon yapıldı. 8 şüpheli gözaltına alındı.

Kütahya İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliğince dolandırıcılık olaylarının tespit ve önlenmesine yönelik, emlakçı ve bankacı kimliğine bürünerek ev satmak, kredi vermek bahanesiyle çok sayıda kişiyi dolandıran çeteye operasyon yapıldı.

KAPARO ALIYORLAR

Şüphelilerin, sosyal medyadan ilanlar vererek gayrimenkul alım satım işi yapan, buldukları müşterilere ev satmak bahanesiyle, çok defa ev sahiplerinden habersiz bazı evleri satışa sunup 'kapora' adı altında ve 'evde ipotek ya da icra var, ödemesi yapıldıktan sonra satış olur’ bahanesiyle dolandırdıkları öğrenildi.

EV SAHİBİ ROLÜNE GİRİYORLAR

Şüphelilerin, bu paraları ev sahiplerine göndermedikleri, işyerinde çalışanları ve kendileri ev sahibi rolüne girip, müşteriyle görüşmeler yaptıkları, bununla birlikte yine bankacı rolüne girerek banka olarak düşük faizli krediler verebileceklerini söyleyerek, talep edenler için başvuruda bulunduklarını, sonucu beklemeleri gerektiğini söyleyip müşterilerini dolandırdıkları ve çok yüklü miktarda paralar elde ettikleri tespit edildi.

8 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

Soruşturma kapsamında yakalanan 8 şüpheli gözaltına alındı. Belirlenen adreslerde yapılan aramalarda 1 adet tabanca, bir miktar para, çeşitli dijital materyaller ile birçok senet, tapu ve ajandalar ele geçirildi. Gözaltına alınan şahıslar, Dolandırıcılık Büro Amirliğindeki işlemlerinin ardından adli mercilere çıkartıldı.