"Her seferinde daha pis buluyoruz." Gönüllü dalgıçların Konyaaltı Sahili'nde deniz dibi temizliği

Akdeniz Üniversitesi Sualtı Topluluğu üyeleri, yaz aylarında turist ve yerli ziyaretçi akımına uğrayan Antalya/Konyaaltı Sahili'nde denize atılan atıkları günyüzüne çıkardı.

"Her seferinde daha pis buluyoruz." Gönüllü dalgıçların Konyaaltı Sahili'nde deniz dibi temizliği

Antalya'nın gözde plajlarından Konyaaltı Sahili, her sene binlerce yerli ve yabancı ziyaretç ağırlıyor. Ziyaretçilerden kaynaklı çeşitli atıklarla deniz dibi  her geçen sezonda daha çok kirlenmekte. Akdeniz Üniversitesi Sualtı Topluluğu üyeleri, deniz dibi temizliğine geçen yaz oldupu gibi bu sezonda da devam etti. Dalgıçla, her dalışlarında görüntüleyip deniz dibinden çıkanları kaydediyorlar. Deniz dibi gözükmediği için bu konuya yeterince özen gösterilmediğini ve kirliliğin ciddiyetine varılmadığını belirten topluluk üyeleri, her daldıklarında çuvallarca atık çıkartıyorlar.

"Her seferinde daha pis buluyoruz." Gönüllü dalgıçların Konyaaltı Sahili'nde deniz dibi temizliği - Resim : 1

 

"DENİZLER BİZİM MAVİ VATANIMIZ, BURAYA SAHİP ÇIKMAMIZ GEREKİYOR"

Her dalışlarında deniz dibini daha pis gördüklerini söyleyen Sualtı Topluluğu Başkanı Onur Kuş, "Sezon boyunca sahil kalabalık oluyor ve deniz kirleniyor. Su altında gördüklerimiz, her dalışta bizi daha çok şaşırtıyor. Genelde plastik kirliliği çok fazla. Su altından her şey çıkabiliyor. Bu doğaya da büyük zarar veriyor. Her dalışımızda temizlik yapmaya çalışıyoruz. Bir sonraki sefer gittiğimizde daha pis bir şekilde buluyoruz. Su altı gözükmediği için buradaki kirlilik çok dikkat çekmiyor. Buna dikkat çekmeye çalışıyoruz. Denizler bizim vatanımız, buraya sahip çıkmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

"Her seferinde daha pis buluyoruz." Gönüllü dalgıçların Konyaaltı Sahili'nde deniz dibi temizliği - Resim : 2

"BU KONUYLA İLGİLİ YAPTIRIMLAR UYGULANMALI"

 Farkındalık yaratmak adına deniz dibinde kaydettikleri görüntüleri sosyal medyada paylaştıklarını söyleyen topluluk üyelerinden Yusuf Şamil Arslan ise, "Yaz sezonunun başlaması ile denizin dibinde sık sık temizlik yapıyoruz. Burada genelde piknik ve plastik malzemeler ile karşılaşıyoruz. Bunları elimizden geldiğince toplayıp, kayıt altına alıyoruz. Farkındalık yaratmak adına da sosyal medya hesaplarında paylaşıyoruz. Denizden çıkardığımız çöplerin haddi hesabı yok. Bu konuda insanların daha bilinçli olmasını istiyoruz. Böyle mükemmel bir sahili kirletmeleri bizi derinden üzüyor. Sosyal medya hesaplarından büyük bir kitleye ulaşıyoruz ancak yeterli değil. Sahil, günden güne daha çok kirleniyor. Bu konuyla ilgili yaptırımlar uygulanabilir" dedi.

"Her seferinde daha pis buluyoruz." Gönüllü dalgıçların Konyaaltı Sahili'nde deniz dibi temizliği - Resim : 3