Süper Lig’de geride kalan 2 haftayı 3 gol, 2 asistle tamamlayan ve performansıyla adından söz ettiren Galatasaray’ın yıldızı Barış Alper Yılmaz bu kez transfer durumuyla gündemde.
Suudi Arabistan ekibi NEOM SC’den 10 milyon euro net ve bonuslar içeren bir maaş teklifi alan Barış Alper, transferine izin verilmesini istedi.
Ancak Başkan Dursun Özbek transfere kapıyı kapatarak Barış Alper’in takımda kalacağını ve futbolcuyu satmayacağını açıkladı.
Yaşanan sürecin detayları ortaya çıktı. Bugün gelinen noktanın 3 haftalık bir süreç olduğu kaydedildi.
BARIŞ ALPER’E 10 MİLYON EURO MAAŞ VE BONUS
3 hafta önce Suudi Arabistan kulübü NEOM SC, Barış Alper için Galatasaray'a 20 milyon Euro'luk bir teklif sundu. Galatasaray bu teklifi reddetti. Barış Alper'e ise yıllık 10 milyon Euro net ücret ve bonuslar ile birlikte 4 yıllık sözleşme teklif edildi.
Barış Alper, net 40 milyon Euro maaş alacağı bu teklif sonrası Galatasaray yönetimine transfer olmak istediğine dair mesajını iletti.
"TRANSFERE İZİN"
Milli futbolcu, 'Geçen transfer döneminde bana söz vermiştiniz, şimdi lütfen o sözün tutulmasını istiyorum. Bir daha bu maaşı bulamam, transfere izin verin, kolaylık sağlayın’ dedi.
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ise Barış Alper'e önünde Şampiyonlar Ligi ve Dünya Kupası olduğunu, gelecek yaz aynı maaşı Avrupa'nın büyük kulüplerinden alabileceği teklifler olacağını söyleyerek kalmasını istedi.
OKAN BURUK İKNA ETTİ, GAZİANTEP MAÇINA ÇIKTI
Barış Alper, transferi için kolaylık sağlanmayacağını düşünerek ligdeki Gaziantep maçına çıkmak istemedi. Okan Buruk'un bu süreçteki ikna çabaları ve konuşmasıyla Barış Alper, Gaziantep maçında forma giydi.
TEKLİF 25 MİLYON EUROYA ÇIKTI
NEOM SC, Gaziantep maçı sonrası teklifini 25 milyon Euro'ya çıkardı. Galatasaray yine reddetti. Bu gelişmeler ve Barış Alper'in transfer isteği sonrası Suudi kulübü yetkilileri İstanbul'a geldi.
İDMANLARA ÇIKMAK İSTEMEDİ
Bu süreçte Barış Alper idmanlara çıkmak istemedi, Okan Buruk'un çabalarıyla takım idmanlarına çıktı. Karagümrük maçında da forma giymek istemedi ancak Okan Buruk yine devreye girerek oynamaya ikna etti.
NEOM TEKLİF ARTIRDI
Karagümrük maçı sonrası NEOM yetkilileri, teklifini önce 30'a, ardından 30+5 milyon Euro'ya çıkardı. Galatasaray yönetimi bu teklifi de geri çevirdi.
GALATASARAY 60 MİLYON EURO İSTEDİ
NEOM yetkililerinin teklifi 40'a çıkaracaklarını iletmesinin ardından Galatasaray cephesi, yarısı peşin yarısı banka teminatlı 60 milyon Euro istediklerini NEOM'a ileti. Galatasaray, NEOM'dan gelen 40+5 milyon euro'luk teklifi de kabul etmedi.
İDMANLARA ÇIKMADI
Barış Alper ise bu sırada Galatasaray yönetimiyle görüşerek transferine izin verilmesini istediğini iletti. Galatasaray ise Barış Alper'e satışı düşünmedikleri cevabını verdi. Barış Alper bunun üzerine salıdan itibaren idmanlara çıkmamaya başladı.
Ardından 21 ve 22 Ağustos'ta arka arkaya açıklamalar geldi. Galatasaray, NEOM'u Barış Alper ile izinsiz görüştüğü için FIFA'ya şikayet edeceğini açıkladı. Dursun Özbek, satışı kesinlikle düşünmediklerini vurguladı. Barış Alper'in menajeri Tuncay Maldan ise kulübün söz verdiğini, kulübün izni doğrultusunda NEOM ile görüştüklerini öne sürdü.