Binlerce lira kâra geçeceksiniz! Ucuz tatil fırsatı arayanlar bu haberi okumadan geçmeyin

Para tasarrufu uzmanları erken rezervasyon yaptırdığınız tatili nasıl daha ucuza getireceğinizin sırrını açıkladı. İşte aylar önce satın aldığınız tatilin başlamasına günler kala binlerce lira kara geçmenin yolları!

Binlerce lira kâra geçeceksiniz! Ucuz tatil fırsatı arayanlar bu haberi okumadan geçmeyin

Birçoğumuz tatili daha ucuza getirmek için erken rezervasyon yöntemine başvuruyoruz. Bu yöntem tatili erken satın aldığımız için genelde sezondaki fiyatına göre daha ucuza geliyor. Ancak durum tam da öyle değil! Erken rezervasyon yapanların mutlaka tatil zamanı yaklaşırken tıpkı bir radar gibi sürekli tetikte olması onlara tatilini binlerce lira daha ucuza getirebilir!

Binlerce lira kâra geçeceksiniz! Ucuz tatil fırsatı arayanlar bu haberi okumadan geçmeyin - Resim : 1

Kâra geçmenin püf noktasını anlattı
The Sun’da yer alan habere göre Para tasarruf uzmanı Marin Lewis, önceden rezervasyon yaptırdığınız bir tatilde nasıl tasarruf edebileceğinizi açıkladı. Buna bir de örnek veren Lewis taktikleri uygulayan bir İngliz turistin ailesiyle çıkacağı tatillerde bu taktikle 10 bin sterlin kara geçtiğini anlattı. Para tasarruf uzmanı Martin Lewis’in taktiklerine göre rezervasyon yaptığınız otelin fiyatının düşüp düşmediğini sürekli kontrol etmelisiniz. 

Binlerce lira kâra geçeceksiniz! Ucuz tatil fırsatı arayanlar bu haberi okumadan geçmeyin - Resim : 2

Ücretsiz iptalleri dahil edin
Rezervasyonunuzu yaparken mutlaka ücretsiz iptallerin dahil edin. Bu durumda konaklamanızı iptal edebilir ve daha ucuz bir fiyatla yeniden rezervasyon yaptırabilirsiniz. Otelinizin fiyatı düştüyse ve rezervasyonunuz ücretsiz iptale izin veriyorsa, daha ucuza yeniden rezervasyon yapın. "Skyscanner, Kayak ve TripAdvisor karşılaştırma sitelerindeki en son fiyatları kontrol edin ve gitmeden önce kontrol etmeye devam edin.

Binlerce lira kâra geçeceksiniz! Ucuz tatil fırsatı arayanlar bu haberi okumadan geçmeyin - Resim : 3

Hızlı olun
Bununla birlikte, bazı oteller bazı iptal ücretleri alabileceğinden risk taşır. Bu nedenle fiyat tasarrufunun ekstra maliyetlerden daha fazla olup olmadığını mutlaka kontrol edin. Oteli yeniden rezerve etmek için iptal etmek, tekrar rezervasyon yaptığınızda otelin satılmış olma riskini de beraberinde getirir. Tüm bunları yaparken hızlı olmalısınız.

Binlerce lira kâra geçeceksiniz! Ucuz tatil fırsatı arayanlar bu haberi okumadan geçmeyin - Resim : 4

Fiyat garantisine dikkat
Paradan tasarruf etmenin başka bir yolu da otelin fiyat eşleşme garantisi olması olabilir. Eğer böyle bir anlaşma yaptıysanız iptal etmeniz gerekmez. Bu nedenle rezervasyon yaparken fiyat garantisi veren otelleri de göz ardı etmeyin. Tatili ucuza getirmenin ulaşımdaki taktikleri ise tasarrufa tasarruf katıyor. Havaalanlarındaki pahalı park yerleriyle ilgili erken rezervasyon çok önemli. Ancak, önceden rezervasyon yapan sürücüler aynı uzunluktaki tatil için daha az park yeri ücreti ödüyor.