Her sokakta ayrı bir dilek ayrı bir hüzün var… Duvarlardaki notu görenlerin adeta yüreği parçalandı!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen deprem Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya ve Osmaniye ve Şanlıurfa’da hissedildi. Yıkıcı deprem Malatya’da da çok sayıda can kaybına ve ağır hasara neden oldu. Evlerini terk eden depremzedelerin ise sokaklara yazdığı notlar herkesi duygulandırdı.

Her sokakta ayrı bir dilek ayrı bir hüzün var… Duvarlardaki notu görenlerin adeta yüreği parçalandı!

“Asrın Felaketi” olarak adlandırılan Kahramanmaraş depremi 11 ilde büyük yıkımlara neden oldu. 6 Şubat’ta meydana gelen deprem çevre illerinden olan Malatya’da da yıkımlar ve can kayıpları oluşturdu, Bölgelerde enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken depremzedelerin duvarlara yazdığı yazılar görenlerin içini parçaladı.

 Her sokakta ayrı bir dilek ayrı bir hüzün var… Duvarlardaki notu görenlerin adeta yüreği parçalandı! - Resim : 1

“KONUŞACAK ÇOK ŞEY VAR AMA KONUŞACAK KİMSE KALMADI”

Depremlerin yıkıma neden olduğu Malatya'da yaşayanlar, kentte artçı sarsıntıların devam etmesi nedeniyle il dışına çıktı. Kentten ayrılanlar, terk etmek zorunda kaldıkları evlerinin duvarlarına sprey boyayla 'Malatya'yı terk etme', 'Geri döneceğiz', 'Her şey güzel olacak, gitmedik, buradayız', 'Seninleyiz Malatya', 'Umut dolu yarınlar', 'Bizi hasret saracak', 'Konuşacak çok şey var ama konuşacak kimse kalmadı' yazdı. Yıkılan veya ağır hasar alan binaların duvarlarındaki yazılar, görenleri duygulandırdı. 

Her sokakta ayrı bir dilek ayrı bir hüzün var… Duvarlardaki notu görenlerin adeta yüreği parçalandı! - Resim : 2

Her sokakta ayrı bir dilek ayrı bir hüzün var… Duvarlardaki notu görenlerin adeta yüreği parçalandı! - Resim : 3

Her sokakta ayrı bir dilek ayrı bir hüzün var… Duvarlardaki notu görenlerin adeta yüreği parçalandı! - Resim : 4