Herkes bu plajı konuşuyor! Pembe kumlu plaja bakan bir daha bakıyor! O plaja girmek ise dudak uçuklatıyor

İtalya'nın Sardinya kıyısı açıklarındaki pembe kumlara ayak basmayı uman gezginler, bunu yaptıklarında ağır bir para cezasıyla karşılaşacakları konusunda uyarılıyor.

Herkes bu plajı konuşuyor! Pembe kumlu plaja bakan bir daha bakıyor! O plaja girmek ise dudak uçuklatıyor

İtalyan sahil güvenliği Spiaggia Rosa'yı (Pembe Plaj) korumak için bu yıl ekstra adımlar atıyor. Ziyaretçiler 500 euro'dan (yaklaşık 13 bin TL) 3 bin 500 euro'ya (yaklaşık 90 bin TL) kadar değişen para cezalarıyla karşı karşıya kalacak.

Independent Türkçe'nin haberine göre; dünyadaki en güzel plajlardan biri kabul edilen bu renkli kumsal, Maddalena takımadalarının bir parçası olan Budelli Adası'nda yer alıyor. Kum, parlak rengini sığ sularda yaşayan, akıntılarla ezilen ve kuma karışan mikro organizmaların kabuklarından alıyor.

KUMSALA AYAK BASILMASI YASAK

İnsanların kumsala ayak basması yasak ancak tekne turlarında sahil denizden görülebiliyor. Yasak ilk kez 30 yıldan uzun süre önce getirilse de plajın tahrip olabileceği endişesiyle daha büyük bir titizlikle uygulanacak.

Maddalena Takımadaları Milli Parkı Müdürü Fabrizio Fonnesu, The Times'a şöyle konuştu: İnsanlar teknelerle gelip sahile çıkıp fotoğraf çektirdikleri için plaj yine tehlike altında. Plajlardan kum alanlaraysa daha yüksek para cezaları uygulanıyor. 2021'de bir çift, plastik bir şişeyi kumla doldurdukları için bin euro (yaklaşık 26 bin tl) para cezasına çarptırılmıştı; bu ihlal artık 3 bin 500 euro'yla (yaklaşık 90 bin tl) cezalandırılıyor.

Herkes bu plajı konuşuyor! Pembe kumlu plaja bakan bir daha bakıyor! O plaja girmek ise dudak uçuklatıyor - Resim : 1

Fonnesu, "Bu yaz parkı her gün 1200 teknenin ziyaret etmesini bekliyoruz ve çok fazla kişi hatıra olarak kum alıyor, bu da giderek şiddetlenen fırtınalarla birleşerek erozyona neden oluyor" diye ekledi. Bu hamle, İtalya'nın daha fazla bölgesinde her yıl yaşanan turist akınını yönetmek için adımlar atılmasının ardından geldi. Sardinya'nın başka bir yerinde, küçük bir köy olan Baunei, plajlarına gelen ziyaretçi sayısına kısıtlamalar getirdi.