Hibrit eğitim ne demek? Üniversitelerde eğitim nasıl devam edecek? Üniversitelerde yüz yüze eğitim zorunlu mu?

Yaşanan depremlerin ardından uzaktan eğitime geçen üniversiteler yüz yüzde eğitime bugün başlıyor. YÖK kurulu tarafından öğrencilere hibrit eğitim sunulacak. Bugünden itibaren başlayacak üniversite eğitimi ile ilgili akıllarda pek çok soru var. Peki, Hibrit eğitim ne demek? Üniversiteler açıldı mı? Üniversitelerde eğitim nasıl devam edecek? Üniversitelerde yüz yüze eğitim zorunlu mu? Üniversitelerde devamsızlık olacak mı? İşte detaylar…

Hibrit eğitim ne demek? Üniversitelerde eğitim nasıl devam edecek? Üniversitelerde yüz yüze eğitim zorunlu mu?

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK), üniversitelerde hibrit eğitim bugün başlıyor. Öğrenciler hem uzaktan hem de yüz yüze eğitim alacak.

HİBRİT EĞİTİM NE DEMEK?

Hibrit eğitim, karma öğrenme, hibrit öğrenme, karışık öğrenme olarak da bilinen harmanlanmış öğrenme en sade tanımıyla geleneksel eğitim metodunun çevrimiçi (online) eğitim materyalleriyle zenginleştirilmesi yani harmanlanması olarak tanımlanmaktadır.

ÜNİVERSİTELERDE EĞİTİM NASIL DEVAM EDECEK?

Bazı üniversiteler, yüz yüze eğitimi devam ettirirken sınıflara kurdukları teknolojik alt yapı sayesinde eş zamanlı çevrim içi dersler de verebilecek. Üniversitelerde 2022-2023 eğitim ve öğretim yılı bahar dönemine mahsus olmak üzere hibrit eğitim yapılacak.

ÜNİVERSİTELERDE DEVAMSIZLIK OLACAK MI? 

Üniversitelerde hem uzaktan eğitim devam ederken hem de isteyen öğrenciler için devam şartı olmadan yüz yüze eğitime katılabilecek. Yüz yüze eğitime katılamayan öğrenciler, çevrim içi ortamda sınıflardaki eğitimi takip edebilecek. Çevrim içi dersleri takip edemeyen öğrenciler için yüz yüze derslerdeki materyalleri ve sesli anlatımları daha sonra izlenmek üzere kayıt altına alan üniversiteler eş zamanlı olmayan bazı uzaktan öğretim yöntemlerini uygulayabilecek.

VİZE VE FİNAL SINAVLARI NASIL OLACAK?

Üniversitelerde bahar dönemindeki ara sınavlar, uzaktan öğretim yöntemleriyle çevrim içi yapılacak.

Yarıyıl sonu, tek ders, tez izleme, yeterlilik gibi sınavların ne zaman ve nasıl yapılacağına yükseköğretim kurumlarının yetkili kurulları karar verecek.